Francia vígjátékot ajánlunk, amelynek már a a címe is csábító. Az Ízek Palotája című filmet október 25-től vetítik a hazai mozik.
Nem csak ínyenceknek!

 

Hortense szülővárosa, Perigord híres séfe – mégis meglepődik, mikor a köztársasági elnök személyes szakácsává kérik fel. Minden ételért neki kell felelősséget vállalnia, s míg az Elysée-palota fantasztikus élettereit rója, embert próbáló ízelítőt kap a politika és hatalom fajsúlyos, mindent átszövő, intrikus világából. Míg ő elszántan törekszik a tökéletes ízkombinációk létrehozására, a körülötte lévők hol féltékenységből, hol törtetésből csapdákat állítanak, hogy kimozdítsák őt irigyelt helyzetéből.

Mint a híresen remek francia komédiák általában, az Ízek palotája is több pikáns összetevőből áll össze egy komplett egésszé: végy egy kiskanálnyi intrikát, tégy bele egy csipetnyi szakmai féltékenységet, keverj hozzá jó sok romantikát – s finoman fűszerezd humorral…

 

Rendezte:

Christian Vincent

Szereplők:

Catherine Frot (Dilisek vacsorája, Szívem csücske: Chouchou, Titkok háza) Jean D’Ormesson, Hippolyte Girardot (A bajusz, Tiszta ügy, Álomkór)

Hozzászólások