Végérvényesen beköszöntött az ősz, s immár estéről-estére benépesül az Újszínház újjávarázsolt színházterme. A szeptemberi nagysikerű premierek (Dózsa, A királylány bajusza) után gőzerővel és rendkívül jó hangulatban indultak meg a debütáló színész-rendező, Vass György vezetésével A Noszty fiú esete Tóth Marival próbái.

Noszty olvasópróba

Noszty olvasópróba

 

A zenés romantikus szerelmi történeten kívül más csemegék is színesítik az elkövetkezendőkben a színház műsorát: egy formabontó, már-már tiltott gyümölcsként ható produkció (Pénzfolyó) Bogár László neves közgazdász közreműködésével és Hubay Miklós ritkán játszott remekműve (Elnémulás).

 

noszty_plakat

Mikszáth Kálmán több művét már életében legalább 15 nyelvre fordították le, sikerére jellemző, hogy Theodore Roosevelt, az Egyesült Államok 26. elnöke 1910-ben ellátogatott Magyarországra lényegében csakis azért, hogy kedvenc írójával találkozzék.

Noszty olvasópróba1

A magyar szerzők műveit játszó Újszínház repertoárjáról természetesen Mikszáth-mű sem hiányozhat. A választás az örök érvényű A Noszty fiú esete Tóth Marival című regényre esett. A Bártfay Rita által színpadra alkalmazott nagyszabású, zenés romantikus szerelmi történetben az Újszínház szinte majd minden társulati tagja szerepet kap. Joggal várhatjuk tehát, hogy a premier végén Tóth Mari (Szilvási Judit) és Noszty Vilma (Pikali Gerda) hintójából a rajongók kifogják a lovakat, s a vastaps után maguk húzzák végig a járművet az Andrássy úton…

A premier 2015. november 13-án, pénteken este 7 órakor lesz az Újszínház nagyszínpadán.

Forrás: ÚjSzínház

Hozzászólások