Beszámoló a női asztalitenisz Extra Liga – utolsó fordulójáról – Április utolsó hétvégéjére maradt a női Extra Liga utolsó fordulóinak lejátszása, amivel az alapszakasz végeredményei is kialakultak. 

Sportág: asztalitenisz
Időpont: 2022.04.29-30.
Helyszín: Soltvadkert Városi Sportcsarnok
Esemény: Női asztalitenisz Extra Liga

Női asztalitenisz eredmények:

Kiskunmajsai AC – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér -Kesi I. 6:1
Győztes: Radonjic-Mojsilov 2/1, Füle Kata 1/0, Polónyi Nóra 1/0, Tölgyes Dorottya 2/0, Radonjic-Mojsilov-Füle 1/0

Club Aréna Győr – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér -Kesi 3:6
Győztesek: Radonjic-Mojsilov-Tölgyes páros 1/1, Radonjic-Mojsilov 2/2, Polónyi 3/2, Ciurcui 1/1

Kanizsa Sörgyár SE – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér -Kesi I. 4:6
Győztes: Radonjic-Mojsilov-Tölgyes páros 1/1,Radonjic-Mojsilov 2/2, Füle 3/1, Polónyi 3/1 Ciurcui 1/1

Április utolsó hétvégéjére maradt a női asztalitenisz Extra Liga utolsó fordulóinak lejátszása, amivel az alapszakasz végeredményei is kialakultak. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér-Kesi I. csapata a korábbi eredményeket is tekintve már biztos Final Four résztvevőként érkezhetett a záró fordulókra.

Három fordulóban még voltak izgalmas mérkőzések. Rögtön pénteken került sor az egyik megyei rangadóra Kiskunmajsa ellen. Pergel Szandra volt válogatott játékos is szerepelt, ami jelentős erősítés volt az ellenfélnél az őszi fordulóhoz képest, ahol 6:4 arányban tudtunk nyerni.

A Pergellel megerősített csapat számára nagy volt a tét, hiszen ha győznek, megmarad az esélyük, hogy a többi mérkőzésen elérjék a négy közé jutást. A majsaiak nagyon motiváltan, jól játszva gyűjtötték be győzelmeiket egymás után, mi pedig nem tudtuk felvenni a ritmust.

A döntő szettekben négyszer maradtunk alul. Ennek eredményeként az öt döntő szettes meccsből mindössze egyet sikerült megnyerni, ami mutatja azt is, hogy a 6:1-es vereséggel végződő párbaj valójában egy szoros összecsapás volt. A mérkőzésen Polónyi Nóra Kspari-Kesi versenyzője is asztalhoz lépett az ifjúsági válogatott Tanács Nóra ellen, izgalmas mérkőzésen a döntő szettben maradt alul.

noi asztali

Szombatra két mérkőzésünk maradt, ahol a Győr és a Nagykanizsa csapatait ellen kellett asztalhoz állni. Győr csapatával ősszel 5-5 döntetlent játszottunk. A csapat most sem bírt Szvitacs Alexa para olimpikonnal, mindhárom mérkőzését megnyerte. A végeredmény az Ő győzelmével 6-3 – ra alakult. Ezen a mérkőzésen Polónyi Nóra (Kspari-Kesi) minden mérkőzését lejátszotta, és 2 győzelmet könyvelhetett el.

Nagykanizsa csapata két idegen légióssal komolyan feladta a leckét a csapatnak. Radonjic-Mojsilov és Ciurcui Melinda mérkőzései nagyon kelletek a győzelemhez. Füle Kata az első megnyert mérkőzése után szoros meccseket játszva maradt alul. Polónyi Nóra (Kspari-Kesi) most is végig játéklehetőséget kapott. 5/4 vezetésnél ő rakta fel az í-re a pontot a győzelmével. Az ő győzelmének köszönhetően könyvelhettük el a végső sikert  6:4 arányban. Igazi csapatmunka volt, hiszen 5 játékosunk lépett asztalhoz, és mindenki kivette a részét a győzelemből.

Szabó Krisztián edző:

Csapatunk a hétvégén két győzelem mellett egy vereséget begyűjtve az alapszakasz harmadik helyén végzett, ami kiváló eredmény az egész bajnokságot tekintve. A két hét múlva rendezendő Final Four lesz az egész bajnokság végeredménye (2022. 05. 14-15.Komló sportcsarnok) a jelenlegi 3. helyünk csak részállomás.

Ha a tavalyi szezonunkat végiggondolom, akkor hasonlóan jártunk, és nem sikerült megszerezni a bronzérmet. Bizakodom benne, hogy rájátszáson mindenki a legjobbját tudja majd hozni, okulva a tavalyi eredményből, jobban rá tudunk hangolódni arra az egy mérkőzésre, amelyen a bronzérem sorsa fog eldőlni. A sportkör vezetése és mi, edzők is mindent megteszünk, hogy a játékosaink csak a játékra tudjanak koncentrálni.

 

Forrás: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

 

Kapcsolódó cikkünk

 

 

 

Hozzászólások