Megalakult a Területi Innovációs Platform a Neumann János Egyetemen – A kecskeméti Neumann János Egyetem is csatlakozott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által létrehozott Területi Innovációs Platform (TIP) szakmai kezdeményezéshez. Az erről szóló alapító nyilatkozatot május 18-án ünnepélyes keretek között írták alá az egyetem új Campusán.

teruleti innovacios platform

Sebők Katalin, a NKFIH vállalati innovációs elnökhelyettese az alapító rendezvényen elmondta: “Kiemelt célunk, hogy az innovációs ökoszisztéma szereplőit egy platformra hozva olyan hálózatot építsünk fel, melynek révén lehetőséget teremtünk az egyetemi tudáskapacitások, valamint a vállalati szféra igényeinek összekapcsolására, a régiókon és szakterületeken átívelő együttműködések kialakítására.” Hozzátette, hogy a Neumann János Egyetem Területi Innovációs Platform alapításával immár tizenegy központ működik országszerte, huszonkét egyetem tudásbázisára építve.

Dr. Fülöp Tamás a kecskeméti egyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta: “A kecskeméti Területi Innovációs Platform létrehozásának céljai között szerepel: az egyetemi tudásközpontok bázisán alapuló területi innovációs ökoszisztéma megerősítése, az innovációs szereplők szorosabb szakmai együttműködésének kialakítása, valamint az, hogy a Kecskemét és térségében megtalálható vállalatok és vállalkozások innovációs aktivitását ösztönözzük, innovációs teljesítményét és gazdasági eredményeit növeljük.”

Az alapító okirat aláírását követően Sebők Katalin elnökhelyettes „Innovatív jelen, eredményes jövő” címmel tartott előadást, majd Dr. Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettes „Neumann János Egyetem az innováció útján” című prezentációját ismerhették meg a résztvevők.

Területi Innovációs Platform

A Neumann János Egyetem csatlakozásával egy újabb régió kapcsolódott a szakmai összefogáshoz. A Területi Innovációs Platformok 2019 novemberében elindított kezdeményezése a régiók legfontosabb innovációs szereplőit – egyetemeket, kutatóintézeteket, nagyvállalatokat, kkv-kat, startupokat, klasztereket, inkubátorokat, akcelerátorokat, üzleti angyalokat, országos kamarai hálózatokat – kívánja megszólítani a lehető legszélesebb körben. A TIP alapító nyilatkozatát eddig 10 vidéki és 12 budapesti egyetem írta alá, valamint 5 országos szakmai szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez. A lehetőség mindenki előtt nyitott: az alapító nyilatkozat és a csatlakozási nyilatkozat a Neumann János Egyetem, illetve az NKFI Hivatal honlapján egyaránt elérhető.

A Területi Innovációs Platform (TIP) eddigi eseményei, valamint az újabb tervezett helyszínek részletei és a regisztráció a www.nkfih.gov.hu/tip oldalon érhető el.

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások