Minden bringás terephez más-más típusú kerékpár illik. Egyértelmű, hogy egy városi közlekedéshez tervezett bringával bizony nem sokra megyünk majd a hegyekben vagy az országúton. Ezért is kell ügyelnünk arra, hogy mindig jól válasszunk a túrakerékpárok közül.

A túra szerelmesei is megtalálják a megfelelő bicajt, ami nem más, mint a túrakerékpár. Ezek olyan speciális kialakítással és felszereléssel rendelkeznek, amelyek a hosszú távú tekerésben támogatnak téged. A következő cikkben kicsit bővebben bemutatjuk neked ezeket a bicajokat.

turakerekparok

Különbség bringa és bringa között

A kerékpároknak számos csoportja ismert, s ezek kialakításában számtalan tényező szerepet játszott. Például ilyenek az útviszonyok, a körülmények vagy a bringás táv hossza is.

A városban a városi kerékpárok a tökéletesek. A hegyekben már az MTB ajánlott, míg a vékony gumikkal ellátott országúti bicikli, ahogy a neve is mutatja, az országúti száguldásra lett tervezve.

Végül, az aktív sport és a túrák rajongói számára a túrakerékpár az ideális.

A túrakerékpárok jellegzetességei

A túrabringa felszerelése kifejezetten alkalmazkodik a hosszabb utakhoz. Sokan esküdnek arra is, hogy ami az ülő helyzetet illeti, sokkal kényelmesebb, mint a mountain bike. Ez számos terepen hasznosítható, a kerékpárutakon kívül ugyanis a homokos, köves talaj sem jelent számára akadályt. Ráadásul a nagyobb emelkedők sem fognak ki rajta.

Mi a helyzet a felszerelésekkel? A stabil vázgeometriáról, a magas építésű vázról, a rugós nyeregcsőről, az enyhén hajlított vázról, az állítható kormányfejről és a nagy átmérőjű kerékről ismerhető fel ez a bringa.

Pozitív tulajdonságait a gyártók igyekeznek megerősíteni, s ma már változatosnak nevezhető ezen bringakategória kínálata. A MaxBike túrakerékpárjai között például megannyi designban kapható Cube bringával találkozhatsz.

Első a minőség!

Ha minőségi túrabringára vágysz, akkor a Cube, a Kross és a Neuzer márkák között érdemes válogatnod. Lássuk, mit adhat neked az igazi minőség!

A Cube Touring Pro Grey’N’Orange 2020 trekking bicaj esetében például a Shimano hidraulikus tárcsafék ereje lett kombinálva egy hasznos túragéppel.

Minőségi hidraulikus tárcsafékkel és stabil alumínium vázzal rendelkezik. Ezek biztonságos közlekedési körülményeket teremtenek. A tárcsaféknek köszönhetően a hirtelen fékezések sem lepnek meg minket, így bármilyen is az időjárás, stabilan megálljt parancsolhatunk a bringának.

Továbbá a 24 sebességes Shimano hajtás, a lámpák, a csomagtartó, a sárvédők vagy a beépített világítási rendszer minőségivé teszik a bringás élményeket.

A MaxBike weboldalán egy segédtáblázattal is találkozhatsz, amely segít neked eligazodni a kerékpáros méretek kapcsán a vásárlás előtt!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások