Babavárás közben a leendő szülők nagyon sok bejegyzést elolvasnak és tanácsot meghallgatnak születendő gyermekükről és a róluk való gondoskodásról. A fürdés igazán fontos része egy kisbaba életének. A pancsolás folyamatát már a kórházban megmutatják neked, ám azokat az apró trükköket, amelyeket a következőkben találhatsz, ritkán mondják el. A fürdőponcsó és a textilpelenka a két legfontosabb része a fürdetésnek. Hogy miért? Mire kell még odafigyelni? A következőkben erről lesz szó.

furdoponcso 
Fürdőponcsó, textilpelenka és cumi, azaz az esték megmentői

A születendő kisbabád számára a fürdés nem jelent majd olyan kellemes időtöltést, mint amilyen számunkra. A felnőttek életében a fürdés az az időtöltés, ahol végre egy kicsit ki tudnak kapcsolni, pihenni, megnyugodni.

A kisbabákat hiába fürdeted aprócska kádban, nem adja ugyanezt az érzést. Hogy miért? Mert a vízben nagyon bizonytalanul érzik magukat. Ilyenkor kell használni a textilpelenkák titkos erejét. Ha ezt bevizezed, és a pocakjára teszed, biztos lehetsz abban, hogy a kicsi sokkal nyugodtabban fogja tűrni az egészet. Egy második pelust is helyezz üzembe, ezzel mosd meg, erre tedd a tusfürdőt és a sampont is.

A cumi arra az esetre legyen kéznél, ha a kicsi nyűgös lenne, hiszen ezek a varázslatos kis babaholmik pillanatok alatt képesek megnyugtatni.

A fürdőponcsó a fürdetés utolsó eszköze. A kisbabák fürdetés után nagyon könnyen megfáznak, a poncsók viszont, ellentétben a sima törölközőkkel, a baba fejét is betakarják. A legfontosabb babakiegészítők egyike tehát a poncsó, használd, ha szeretnéd finom melegben tartani a kicsit, ameddig elviszed a fürdőtől a szobáig.

Mi a legfontosabb a babakiegészítők kiválasztásakor?

Amikor elkezdesz nézelődni a törölközők, textilpelenkák között, mindenképp tartsd észben, hogy minden terméknek OEKO-TEX 100 tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. Ez igazolja azt, hogy a kicsi bőrén nem fog megjelenni semmiféle irritáció.

Fürdés előtt és után használható hasznos trükkök

Azért, hogy nyugodtabb lehessen a pancsolás, érdemes előtte megetetni a kicsit. A tele pocak segít abban, hogy a baba nyugodt legyen. A jóllakottság rá is úgy hat, mint ránk, őt is kellemes, nyugodt érzéssel tölti el. A víz hőmérsékletére figyelj oda, hiszen a babák bőre és szervezete nagyon érzékeny.

A fürdés általában tökéletes előkészítést jelent a szundikáláshoz, persze csak akkor, ha az ágyikó tökéletesen van berendezve. A kényelmes pizsama, az okosan kiválasztott ágynemű és a rácsvédő nagyon fontosak, ám az igazán nagy különbséget a baldachin jelenti. Szűri a fényt és a hangokat, kellemes sötétet teremt a kisbabád köré.

A babatámasz és a babafészek is jó választást jelenthet, ezekben érzik a legkényelmesebben magukat.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások