A New Orleans – A zene városa című film eredetileg tervezett novemberi bemutatóját a mozik bezárása miatt későbbre, 2020. decemberére vagy 2021. januárjára helyezte át a forgalmazó Pannonia Entertainment.

Michael Murphy zenei betétekkel gazdagon átszőtt dokumentumfilmje, amelyben New Orleans páratlanul gazdag zeneiségének múltja és jelene tárul fel az Oscar-jelölt és hatszoros Grammy-díjas jazztrombitás-zeneszerző Terence Blanchard narrációjával.

A jazz témájú filmjeiről ismert díjnyertes rendező, Michael Murphy átfogó módon mutatja be a város zenei evolúciójának korszakait, az improvizatív jazztől kiindulva a rhythm’n’blueson és rock’n’rollon át egészen a funkyig és hip-hopig.

A zenészekkel és szakértőkkel folytatott beszélgetések között különleges archív és új felvételeken tűnnek fel a különböző stílusok egykori és jelenkori legendás zenészei, köztük Louis Armstrong, a Fats Domino, Allen Toussaint, Dr. John, The Neville Brothers és a The Preservation Hall Jazz Band.

A zenei betétek mellett a film gerincét híres New Orleans-i zenészekkel folytatott beszélgetések adják. Megszólal a filmben többek között Branford Marsalis, Wynton Marsalis, Harry Connick, Jr., Mannie Fresh és Dr. Michael White.

Mellettük olyan rockzenei nagyságok is mesélnek a városhoz kapcsolódó emlékeikről és zenéjükre gyakorolt hatásokról, mint Robert Plant, Keith Richards, Bonnie Raitt és Sting is.

A koncertfilmjeiről ismert Eagle Rock Entertainment gyártásában készült alkotás több nemzetközi dokumentumfilm fesztiválon is díjat nyert. Többek között az Impact Docs Awards és IndieFEST Film Awards különdíját is megkapta.

New Orleans – A zene városa

A film eredetileg tervezett novemberi bemutatóját a mozik bezárása miatt későbbre, 2020. decemberére vagy 2021. januárjára helyezte át a forgalmazó Pannonia Entertainment.

Forrás: Pannonia Entertainment

Hasonló filmajánlónk:

Peggy Guggenheim – Mozifilm a művészet megszállottjáról

 

Hozzászólások