A Népi Iparművészeti Gyűjtemény februárban is kellemes programot kínál Kecskeméten! – 2022. február 1-jén centenáriumi megemlékezésre várnak mindenkit: 100 éve született Dr. Varga Ferencné Kulik Ilona, a Népművészet Mestere hímző, a Kecskeméti Díszítőművész Szakkör alapító tagja és évtizedekig vezetője. A vetítettképes megemlékezés február 1-jén, kedden, 14.00 órakor kezdődik a múzeumban, de megtekinthető virtuális kiállítás formájában a Gyűjtemény Facebook oldalán is.

nepi

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállításai – Kecskemét

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS: Zana Dezső kecskeméti kötődésű tanár kalotaszegi gyűjteményének legszebb darabjaiban gyönyörködhetnek a látogatók: viseleteket, szőtteseket, hímzéseket, kerámiákat láthatnak.
Látogatható: 2022. május 28-ig.

KINCSKERESŐ JÁTÉK A MÚZEUMBAN: Családi programként is izgalmas élményt nyújt a múzeumi kincskereső játék. 3-8 fős csapatok QR kód olvasóval, UV lámpával, nagyítóval felszerelkezve indulnak megtekinteni a múzeum termeit. Különböző feladatokat, rejtvényeket kell megfejteniük, mely csak akkor sikerül, ha alaposan megnézték a kiállítást. A kincset is csak akkor találják meg, ha feladatokat sorra megoldják.
Időpont kérhető keddtől péntekig, 10.00-16.00 óráig.
Részvételi díj: 1200,-Ft/fő, diákoknak 800,-Ft/fő

A KÉZMŰVES MŰHELY is kellemes programra hív: farsangi maszk készítésre és kötélverésre vár minden érdeklődőt. Dekorfilcból szabhatunk különféle színes, egyedi álarcokat, színes fonalakból a zsinórkészítő szerkezet segítségével kötelet vagy karkötőnek való zsinórt készíthetünk. Óvodás és iskolás csoportok a maszkkészítés színes kartonból vágással, festéssel, ragasztással ajánlott.
Maximális létszám 12 fő.
Időpont: 2022. február 18-án, pénteken, 14.00-15.30 óráig.
Részvételi díj: 1000,-Ft/fő

A DÍSZÍTŐMŰVÉSZ SZAKKÖRBEN hazánk népi hímzéskultúrájával ismerkedhetünk meg minden kedden 14.00-16.00 óra között, Mucsi Jenőné népi iparművész vezetésével.
BELÉPŐDÍJ: 800,- Ft, Kecskemét Kártyával 640,- Ft, kedvezményes: 400,- Ft.

KECSKEMÉTI KORTÁRS MŰVÉSZETI MŰHELYEK
NÉPI IPARMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY
Nyitva tartás: keddtől péntekig 10.00–16.00 óráig.
Ettől eltérő időpontban csoportok számára a látogatást előzetes bejelentés esetén tudják biztosítani.
Ünnepnapokon zárva!

www.nepiiparmuveszet.hu
https://www.facebook.com/nepiiparmuveszet/

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások