Dinamikus, stílusokon átívelő mesemusicalt mutatott be a Kecskeméti Nemzeti Színház! – Rigócsőr király története elevenedik meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyszínpadán rengeteg fülbemászó dallammal, mesekönyvszerű, bájos díszlettel, látványos vetítésekkel és szinte ember nagyságú bábokkal.

mesemusical

A Grimm testvérek történetéből húsz éve készült magyar átirat, a szerzőpáros Szente Béla és Gulyás Levente volt. A tanulságos mesét Sipos Imre, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház prózai tagozatának vezetője állította színpadra. A darab különlegessége, hogy vegyíti az élőszínházat, a bábszínházat és a maszkos játékot.

“A díszlet, a zene, a tánc, az élő szereplők, a bábok, a maszkok és a helyszínváltások olyan dinamikussá teszik ezt az előadást, hogy korhatár nélkül mindenki jól fog szórakozni” – ígéri a rendező.

Rigócsőr királyt Koller Krisztián, Ibolyka királykisasszonyt Horváth Alexandra formálja meg. XII. Boldizsárt, Ibolyka apját Gyuriska János alakítja. A produkcióban szerepel továbbá Magyar Éva, Lakatos Máté, a kecskeméti közönség előtt most bemutatkozó Mucsi Kristóf, illetve a Kecskeméti Nemzeti Színház énekkarának tagjai, Kelemen Örs és Mátyási Áron. A színészek a bábok és maszkok segítségével több karaktert is játszanak a családi mesemusicalben.

A mesemusical igazán mesés díszletét és jelmezeit Matyi Ágota tervezte, az animációt Nagy Tibor készítette. A mozgásért Szegvári Júlia felelt, míg a zenei vezető Károly Kati volt.

A Rigócsőr király mesemusical premierjét január 26-án 15 órakor tartották a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A gyermekelőadás bérlettel és jeggyel egyaránt megtekinthető.

 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások