Öröm lesz, hogy Öhöm lesz! Ez a „zuram”, VassPista (így egybeírva) rímje a mai ebédhez.

Megpucolom a kilónyi krumplit, a két fej hagymát, a három-négy gerezd fokhagymát. A wokot felmelegítem, olajat öntök belé, megvárom, míg megsercen és az apróra vágott hagymát megpirítom. Később a krumplit a vízzel együtt hozzáöntöm. A sót-paprikát-borsot-köményt érzéssel adagolom. Fél óra és lám, kész a „kruplikás papri”, azaz a paprikás krumpli.

                                                              

Felszeletelem az egypár lángolt kolbászt és egy serpenyőben sütögetem.

Leszedem a krumplit a léről és összetöröm.

                                                              

A wokban maradt lében megfőzöm a fodros kockatésztát.

                                                              
 
A tört krumplit visszateszem a wokba, s együtt főzöm-sütöm tovább.

Kiveszem a vegák adagját egy másik edénybe, melybe füstölt sajtot aprítok, a füstölt íz miatt. A wokban levőhöz pedig a kolbászt adagolom és mindkettőt újra összefőzöm néhány percig.

                                                             

Majd átszedem hőálló tálakba. Tetejüket friss felkockázott paprikával díszítem.

Beteszem a sütőbe és 80-100 fokon tartom, míg megérkezik a család és asztalhoz ülünk öten, a négy fiú és én.

                                                             

Mi a tejfölt is tejföllel esszük, így nagy örömünkre ez kerül az öhömünk tetejére is.

Jó csalamádéval fogyasztjuk…

Antalffy Yvette

2013. április 11.

Hozzászólások