Egy interaktív délelőtt az egészség jegyében – Egészséges étel, egészséges élet címmel egy kiválóan összállított, hasznos és fantasztikusan jó hangulatú egészségmegőrző, életmód- és szemléletváltó programon vehettem részt a Bodzakert Gasztro Manufaktúra rendezvényházában, a Család- és KarrierPont szervezésében.

Az esemény interaktív beszélgetésből és néhány egészséges étel elkészítéséből állt. Tibay Rózsa dietetikussal az étkezési szokásokról, a fogyókúra csapdájáról, a szülők felelősségéről, a gyermekek egészséges életmódra neveléséről beszélgettünk, aminek a leghatékonyabb eszköze a szülői jó példa, a közétkeztetés rejtelmeiről, hibáiról, az ételérzékenységről beszélgettünk.

Szó volt arról, hogy az életmódváltás bizonyos esetekben szükségszerű, de a változásokat fokozatosan kell bevezetni az életünkbe, és ebben a tudatosság elengedhetetlen.

A program második részében az érdeklődők egészséges ételeket készítettek egészséges hozzávalókból Fövényesi Laura Mirjam, a Bodzakert manufaktúra tulajdonosának hozzáértő útmutatásai alapján.

A gyors és szorgos kezek nyomán finomabbnál finomabb ételek készültek; zöldsaláta (tabulé), zöldfűszeres csicseriborsó pogácsa, kesudiós sajttorta (amiben sajt nyomokban sem volt), zabpelyhes keksz. Az elkészült finomságokat közösen, egy nagy asztalt körbe ülve fogyasztottuk el.

Testi-lelki-szellemi élménnyel gazdagodott, aki részese volt ezen a délelőttön ennek az interaktív eseménynek.

 

Pető Istvánné

 

Hozzászólások