Nagy érdeklődéssel zárult a térségi települések kiállítása a Hírös7 Fesztiválon – Eredményesen zárult a 2021. augusztus 24-29. között az Aranyhomok Egyesület által megrendezett Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. A megszokott magas színvonalon, immáron 24. alkalommal mutatkozott be 14 település mintegy 100 termelője, kézműves mestere, kiállítója a Hírös7 Fesztiválon.

tersegi telepulesek

Idén a 0 km kő környéke adott helyet a nagyszabású térségi seregszemlének, ahol – Ballószög, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpjakab, Fülöpháza, Helvécia, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Tiszakécske, Tiszaalpár – település mutatkozott be, megismertetve és megszerettetve a kézműves mesterségek műhelytitkait, a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket.

Az Aranyhomok Egyesület idén is megszervezte a zenés térségi települések felvonulását és gálaműsorát.

Augusztus 25-én, szerdán 16.45 órai kezdettel a 0 km kőtől indult a térségi települések zenés felvonulása Kuna Lajos csapatának kíséretében. A kulturális csoportok a kecskeméti térség települési zászlóival vonultak a színpadig. 17.00 órai kezdettel a Tér a térben felállított színpadon kapott helyet a Kecskemét Térségi Települések Gálaműsora. Idén a Ballószögi Kincsecskék, a Lajosmizsei Városi Kamarakórus, a Szentkirályi Tánccsoport és a Mayfly Zenekar színes produkciói szórakoztatták az egybegyűlteket.

tersegi telepulesek

Immáron hagyomány, hogy egy szakmai zsűri díjazza a térségi települések kiállítóinak bemutatkozását, mely idén sem maradhatott el. A szakmai zsűri eredményhirdetésére és díjátadására 2021. augusztus 27-én, pénteken 17.00 órától került sor. Idén Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját Tiszakécske Város Önkormányzata érdemelte ki, míg a közönségdíjat Kerekegyháza Város Önkormányzata nyerte. Gratulálunk a díjazottaknak!

A kiállítás ezen alkalommal is elérte célját, hisz a látogatók megismerhették a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit. Azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

 

További információ

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások