Hollywoodban számos filmsikert elértek már musicalekkel. Persze ha egy darab a színházban sikeres, az még nem garantálja, hogy a filmadaptáció is hasonlóan nagyot szól majd.

Összegyűjtöttünk néhány olyan musicalt, aminek a filmes verzióját is érdemes megtekinteni!

Chicago: Renee Zellweger és Catherine Zeta-Jones nyerő párost alkottak a 2002-es filmben, Catherine még az Oscar-díjat is megkapta, mint legjobb női mellékszereplő.

Az Operaház Fantomja: Ez a musical klasszikus nálunk is óriási sikereket aratott a Madách Színház előadásában, és az itthoni közönség a filmet is szerette. A fantasztikus daloknak hála már eleve nyert ügye volt, és az sem bizonyult rossz húzásnak, hogy a fantom szerepére Gerard Butlert választotta ki a castingos.

 

Mamma mia: A készítők itt sem vállaltak túl nagy kockázatot, hiszen az ABBA vidám slágereit gyakorlatilag mindenki szereti. Más már nem is hiányzott, csak egy gyönyörű forgatási helyszín meg néhány szupersztár, és már kész is volt a film.

 

My Fair Lady: Audrey Hepburn neve kapcsán mindig az Álom luxuskivitelben című filmet szokták emlegetni. Pedig a My Faid Lady nagyszerű dalai és bájos Hamupipőke története a maga nemében sokkal feledhetetlenebb moziélmény.

Mindörökké rock: Egy kicsit más műfaj, mint az eddigiek, hiszen a nyolcvanas évek legnagyobb rock slágereit sorakoztatja fel. És persze fél Hollywoodot.