A tavaly szeptemberi siker után március 19-én ismét látható lesz a Kokoschka babája a Müpában. A Nemzeti Táncszínház szervezésében újra színpadra kerülő előadást egy beszélgetés előzte meg március 7-én az Írók Boltjában a két emblematikus mű, Afonso Cruz regénye és az általa inspirált, azonos című táncelőadás kapcsán.

kokoschka 2

Gergye Krisztián Társulata a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös fesztiváljára, a Bridging Europe – Európai Hidak 2015 szeptemberi programjába készítette el Gloria Benedikt közreműködésével a Kokoschka babáját. Gergye rendezése Afonso Cruz emblematikus regényétől kölcsönözi a címét, de csak annyiban merít ihletet ebből a szépirodalmi műből, amennyire az metaforaként megidézi Oskar Kokoschka Alma Mahlerről készített életnagyságú bábjának extravagáns történetét.

kokoschka 1

A táncelőadás élethű bábok révén invitálja színpadára a XX. század három emblematikus alakját, a zeneszerző zseni Mahlert, a festőóriás Kokoschkát és a Múzsa, a Femme Fatale Alma Mahlert. Az előadás nagy sikert aratott szeptemberben, ezért az alkotók a Nemzeti Táncszínház szervezésében ismét műsorra tűzik az előadást – március 19-én 19 órától lesz látható a Müpában.

A március 19-i táncelőadásra a Nemzeti Táncszínház honlapján keresztül lehet jegyet váltani.

Fotók: Dömölky Dániel

Forrás: Vertigo Média

Hozzászólások