MOST KINT TÁGASABB  című programsorozatra hívjuk fel a  zenét, irodalmat, színházat kedvelő olvasók figyelmét. A Kecskeméti Hírös Agóra 2020 őszén megvalósuló színes programsorozatát a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. 

Most kint tagasabb

szeptember 9., szerda 19 óra
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon
Zene hit által
MALEK ANDI SOULISTIC

A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a Gospel, Soul- &B stílust ötvözi "Soulistic" név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Kulcsfontosságú szerepet játszik az örömzene és a hit. A színpadon egy kicsit mindenki szólistává válik és azon dolgozik, hogy a gospel üzenete eljusson a közönséghez.
Belépődíj: 1500 Ft

szeptember 12., szombat 16 óra
Hetényi Közösségi Ház
HETÉNYI ZENÉLŐ UDVAR

Pál Attila színművész a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház meghatározó személyisége. Műsorában örökzöld slágerek és az operett műfaj gyöngyszemei mellett vall a településrészhez való kötődéséről is. A Naplemente Idősek Klubjának tagjai évek óta rendszeres szereplői a Hetényegyháza eseményeinek; zenés összeállításuk népdalokat foglal magában. Ez a műfaj főként az idősebb korosztályt szólítja meg.

A zenés fellépők mellett szerepet kap a tánc is, méghozzá professzionális szinten. A Kecskemét Táncegyüttes produkciói mindig energiát sugároznak, a formáció visszatérő szereplője a helyi rendezvényeknek. Szeretettel és örömmel fogadja őket a közönség. A táncegyüttes fellépését táncház követi, mely megmozgatja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Vidák Anna nemezkészítő és Apró Tamás fafaragó közreműködésével az érdeklődők bevezetést kapnak a nemezelés és a fafaragás világába.

szeptember 13., vasárnap 16 óra
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon udvarán
KÓSTOLÓSzínjátszós közösségi délután
Beavatás a diákszínjátszók műhelymunkájába

Kecskemét évtizedek óta a diákszínjátszás egyik vidéki központja. Számos izgalmas, értékes diákszínpadi előadás született már az Ifjúsági Otthonban, a kecskeméti általános – és középiskolákban, a Ciróka bábszínházban. Rendezvényünkön ízelítőt –  kóstolót – adunk
a színjátszó előadások születését megelőző alkotómunkából.

 • Program:
  Drámajáték bemutató a Színjátszó Műhely tagjaival
  Pódiumbeszélgetés drámatanárokkal
 • A rendezvény második felében:
  Hírös Gasztroszínház
  Bárnai Péter színész – egykori diákszínjátszónk – Versek ízei c.produkciójának bemutatója.
  Közreműködik Keller Dániel prímás

A versek mellé süteményt kóstolunk.
A program házigazdája: Sárosi Gábor színész, rendező – a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetője
Belépőjegy. 1.000 Ft – jegyelővétel szükséges (süteménykóstoló)
Diákoknak a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációt kérünk
Információ: Józsa Katalin

szeptember 17., csütörtök 19 óra
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

AZ EGYSZÓLAM EGYÜTTES KONCERTJE
Az interaktív program a népművészeti közösségeink nyárbúcsúztató találkozására ad lehetőséget. Az 1986-ban alakult együttes az archaikusabb zenei rétegekből táplálkozik. Repertoárjukból most a pásztor-, és betyárnótákat fogják majd megszólaltatni.
Belépődíj: 1000 Ft

október 4., vasárnap 11 óra
Hírös Agóra Otthon Mozi

SZERENCSÉS JÁNOS
családi matiné a BonBon Trióval

A családokat a középpontba állító közművelődési munkánkban évek óta egyre hangsúlyosabb a komolyzene élményt adó megismertetése és megszerettetése. Szerda Árpád, vajdasági zeneszerző olyan csodálatos muzsikát szerzett a Grimm testvérek kevésbé ismert meséjéhez, ami egészen bizonyosan sokakat meg fog nyerni a blues már-már klasszikusnak számító műfajának. Ebben a szórakoztató interaktív családi programban a blues stílusjegyei és hangszerei mellett az improvizáció is bemutatásra kerül.
Belépődíj: 1000 Ft

október 21., szerda 18 óra
Hírös Agóra Otthon Mozi

Bőszekund
BŐSZE ÁDÁM STAND UP ESTJE
Fanyar, gyakran szarkasztikus humorú, ám mindvégig kulturált, elsősorban a klasszikus zene történetéből válogatott sztorikból álló, de közérthető, nem kizárólag a „keményvonalas” zenehallgatók által élvezhető standup estet a komolyzenét kedvelő, művelő közösségeinknek szánjuk.
Belépődíj: 2500 Ft

A Most kint tágasabb c. programsorozat támogatója: NKA

Jegyek kaphatók a Hírös Agóra jegypénztáraiban:

Hírös Agóra Kulturális Központ , Deák Ferenc tér 1. munkanapokon 14-19 óra között
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4. munkanapokon 10-13 és 14-17 óra között.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Színes programok a Hírös Agórában

 

Hozzászólások