Manapság számos különféle eszköz áll rendelkezésre ragasztástechnikai megoldások megvalósításához. Más és más felhordás optimális az élelmiszeripar, az autóipar, a csomagolóipar az építőipar és dekorációs célokra.

Az olvadékragasztás (hot-melt) segítségével a különböző anyagok felületei között rendkívül erős kötés alakítható ki rövid idő alatt még akkor is, ha az anyagukban különbözőek. Mindez az optimális ragasztóval érhető el. Ez a hot-melt technológia, mely kifejezetten megbízható, könnyen kezelhető. Ahhoz, hogy az adott feladathoz legmegfelelőbb gépet és ragasztót tudja kiválasztani, segít a Karapin csapata.

ragasztastechnika

Mivel érdemes felvinni a ragasztót?

A kecskeméti székhelyű KARAPIN kínálatában megtalálhatóak az egyszerű mechanikus ragasztógépektől a pneumatikus gépeken keresztül a csúcstecnológiával rendelkező tartályos ragasztógépek is.

A növekvő költségek miatt ma már nem elég gyorsan, hanem gazdaságosan kell termelni. Ezért az eszköz kiválasztásában érdemes szakértelemmel, tapasztalattal rendelkező személyt bevonni a folyamatba, ebben segítünk mi. A következőkben sorra vesszük, melyek a ragasztógépek fő típusai.

Mechanikus ragasztógépek

A KARAPIN kézi ragasztópisztolyait előszeretettel használják partnereink az autóiparban, a csomagolóiparban, a doboz- és display gyártás területén, a játékgyártó ipar, vásár- vagy üzletépítés során. A lista nem teljes, a felhasználási területek száma majdnem határtalan.

A mechanikus ragasztópisztolyok 12 mm-es és 18 mm-es rúd ragasztó felhordásra alkalmasak. Az olvadékragasztó rudak hossza 200 és 300 mm. A Buhnen ragasztógépeink jellemzően 150-230 fok közötti megmunkálási hőmérséklettel dolgoznak. A gépekkel felhordott hot-melt ragasztók tökéletes rögzítést biztosítanak a legtöbb felületen, például fán, műanyagon, gumin, bőr anyagokon, papíron, kartonpapíron, cserépen és fémen.

Pneumatikus ragasztógépek

A Buhnen HB450 és HB700-as sorozatába tartozó pneumatikus ragasztógépek digitális kijelzővel rendelkeznek, így jelentősen megkönnyítik a megfelelő hőmérsékleti érték beállítását. A megmunkálási hőmérséklet típustól függően 40 és 250 Celsius-fok között történhet. Pneumatikus ragasztógépeink 43 mm átmérőjű ragasztópatron felvitelére, pont-csík vagy akár szórt alakban is képesek. A 200 ml-es tartályába granulátum formátumú ragasztó is tölthető. Teljesítményük 600 W, így az iparban is könnyen megállják a helyüket.

Fogaskerekes szivattyúk

A fogaskerekes szivattyúval ellátott tartályos ragasztógépeink 4,5 kg-os tartállyal rendelkező, olvadékragasztó felhordására szolgáló eszközök. Elsősorban a csomagolóipar, az építőipar, beszállítóipar, a kárpitozott bútorgyártás, a display- és dobozgyártás során használják ezeket az eszközöket.

Dugattyús szivattyúk

A Karapin kínálatában találhatók dugattyús szivattyúkkal ellátott ragasztógépek is, amelyek magas, akár 30 kg/órás olvasztó teljesítményre lettek tervezve. Akár 2-6 fűthető cső csatlakoztatható hozzá.

Kínálatunkban ragasztógépeink tartálymérete 5-35 literig terjed. A szivattyúban csökkenni kezd a nyomás a kiegyenlítőszelepeknek betudhatóan, ezzel lehetséges megakadályozni azt, hogy a felhordókép egyenetlen legyen. Egyszerű programozásuk miatt automata sorokban is tudnak dolgozni.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

 

Hozzászólások