A menyasszonyi ruha szabása az egyik legmeghatározóbb az ékszerek kiválasztásában, melyet természetesen figyelembe kell venni a menyasszonynál és a koszorúslányoknál egyaránt. A választott nyakéknek minden esetben harmonizálnia kell a menyasszonyi ruhával, valamint annak kivágásával. Lássuk, milyen ékszer illik a különböző ruhákhoz!

Az ékszer, ahogy a neve is tartja, arra való, hogy a menyasszonyi ruhát még teljesebbé tegye. Amennyiben lehetőségünk van rá, minden esetben a ruhához próbáljuk az ékszert. Ehhez nagyon hasznos lehet az otthoni ékszerpróba szolgáltatás, mely némelyik szolgáltatónál elérhető. Ha mindezekre nem nyílik lehetőségünk, akkor igyekezzünk az ékszerpróbára a ruhával megegyező kivágású pólóban menni.

Lássuk először a pántos ruhát!

Pántos menyasszonyi ruha esetében nem feltétlenül kötelező a nyaklánc viselése, elég egy pár gyönyörű fülbevaló. Ha mély kivágása van a ruháknak, akkor nagyon jól mutathat egy medálos nyaklánc, bár itt figyelni kell arra, hogy a lánc lehetőleg rövidebb legyen, mint a kivágás mélysége.

Gyönggyel díszített menyasszonyi ruha esetén a legjobb megoldás, ha a nyakék maga gyöngyből készül, de minimum tartalmaz gyöngyöt. Természetesen itt is elengedhetetlen a megfelelő szín kiválasztása.

Pánt nélküli menyasszonyi ruha esetén

Amennyiben pánt nélküli a menyasszonyi ruhánk, akkor a legfontosabb ékszer a nyakék. Egyszerű, nem túl díszes ruha esetében nyugodtan választhatunk feltűnő és hangsúlyos nyakéket, mint amilyen egy kövekkel kirakott nyaklánc. Ilyenkor nem kell félni attól, hogy túldíszítettnek hat a megjelenés, ettől maximum csak drámai lesz az összhatás. Ugyanígy, ha díszes a ruhánk, akkor a nyaklánc minden esetben visszafogott és szolíd legyen.

Szív kivágású menyasszonyi ruha

Az ilyen kivágással rendelkező ruhák esetében a legszebben a könnycsepp alakú ékkövek mutatnak, hiszen azok tökéletesen beleillenek a szív alakba. Az ékköveknek nem kötelező, hogy áttetszőek legyenek, nyugodt szívvel választhatunk színes darabokat is. A smaragd és a barack árnyalata melegséget kölcsönöz a ruhának és viselőjének.

“V” kivágású menyasszonyi ruha

A “V” kivágás a dúsabb keblű menyasszonyoknak áll leginkább jól, mégis bármilyen alkaton dekoratívan mutat. Ilyenkor legjobban egy szép fülbevaló mutat, főleg, mivel azok nem emelik ki még jobban a dekoltázst, hanem az arcra irányítják a hangsúlyt. Ez azért is nagyon fontos lehet, hiszen az a jobb, ha a menyasszonyból több is megmarad a násznép számára, mint egy hangsúlyos, mély dekoltázs.

Ahogy az egész cikkből kitűnik, a legfontosabb az összhang és az egyensúly. Ha ezek megvannak, akkor nyugodtan választhatunk bármilyen ékszert, ami jól áll a ruhához és az egyéniségünkhöz.

 

 

Hozzászólások