Ha szükséged van egy olyan igazi „felkapós” felsőre, a férfi polár pulóver lehet a legjobb választás! Otthoni gyors teendőkhöz, de akár a funkcionálisabb, outdoor programokhoz (kirándulás, túrázás stb.) is kiváló opcióként szolgálhat a férfi polár pulóver. Meleg, kényelmes és praktikus. Ha kedveled ezen előnyöket, akkor a férfi polár pulóver kötelező darabja a gardróbodnak!

polar pulover
Miből készülnek a férfi polár pulóverek?

A polárról sokaknak a jegesmedvék juthatnak eszükbe, és lehet is némi átfedés, ugyanis ezeknek az anyagoknak az egyik legfőbb pozitív tulajdonsága, hogy kiválóan képesek a hőt megtartani a hideg időkben. Sokkal könnyebb és olcsóbb, mint a gyapjú – mivel anyaga poliészter, esetleg pamut-poliészter keverék –, és gyakran mára már újrahasznosított PET palackokból gyártják.

Magát a polár anyagot 1979-ben hozták létre éppen a gyapjú kiváltására. Mivel elég erős víztaszító tulajdonsággal rendelkezik, tökéletes választás a hűvös időkre. A polár anyagok különböző vastagságban, esetleg más anyagokkal keverve készülnek, bordázott változatuk pedig szélálló, ugyanakkor jól szellőzik a többihez képest.

Divatosak-e a polár felsők?

A női és a férfi polár felsők kezdetben inkább praktikusak voltak, mintsem divatosak. Mára már azonban a legkülönbözőbb szabásformáknak, betéteknek, színeknek köszönhetően kimondottan vagányak is vannak közöttük, melyeket akár aláöltözetként, akár átmeneti kabát helyett is viselhetünk.

A polár felsők készülhetnek kapucnival vagy anélkül. Legtöbbjük rendelkezik tágas, becipzárazható zsebekkel, amelyek biztonságosan rejtik el a legfontosabb dolgainkat, amelyek jó, ha kéznél vannak.

Egy férfi polár pulóver szinte örök darab lehet, hiszen az anyaga strapabíró, könnyen mosható, így hosszú éveket is kibírhat. Ezért is érdemes minél letisztultabb színeket és formákat választani. De akkor sincs nagy gond, ha az aktuális trendet szeretnénk követni, mivel a másik előnyük éppen az, hogy viszonylag kedvező áron beszerezhetők még akár a nagyobb márkák termékei is.

Mikor jön jól egy férfi polár pulóver?

A válasz egyszerű: bármikor. A különböző outdoor programokhoz, legyen az sport vagy baráti kerti összejövetel, rövidebb-hosszabb kirándulás, barkácsolás, séta… Tényleg bárhová felvehetők. Kimondottan ajánlott munkaruházatnak sok területre, hiszen kényelmes, meleg, nem igényel nagy körültekintést a tisztántartása és gyorsan is szárad. Vadászatokon, erdei munkához is előszeretettel használják a terepszínű darabokat.

Összegzés

Hogy mi az a multifunkciós ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből, különösen most, hogy a tavaszi napsugarak egyre inkább csalogatnak a szabadba? Egyértelműen egy vagy több vagány férfi polár pulóver!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások