A kimonó a japán népviselet összefoglaló neve. Pontos jelentése „ruha”, bár itthon inkább csak köntösnek vagy köpenynek mondanánk a T-alakban szabott darabot.

kimono

Y. & Sons tervezőasztalainál a klasszikus japán tradíciókat a modern olasz divattal ötvözi: így jön létre a 21. századi kimonó, amelyet a tokiói utcák inspirálnak. A mai divattervezőknek köszönhetően mára már a szigetországon kívül is elterjedt viselet lett, különböző streetwear kiegészítőkkel népszerű és kényelmes választás. Az Asahi segítségével összeállítottunk 3+1 tippet, amikor bátran kimonóba bújhatunk:

1. Fesztivál-szett

Egy fesztiválon a kényelmet ugyanúgy szem előtt kell tartanunk, mint a tényt, hogy az év többi részében aligha adódik jobb alkalom egy különleges darabot felvenni. Ha szeretnénk feldobni a szimpla farmer+póló kombinációt, vegyünk fel a szettünkre egy kimonót. Amellett, hogy szabásának és színeinek köszönhetően bármilyen összeállítást egyedivé tesz, lenge anyaga a nagy melegben is kellemes viselet, este pedig jól jöhet a plusz réteg.

2. Munkahelyi viselet

A lazább összeállítások mellett sikkesebb szettektől sem áll távol a kimonó. Akár az irodába, akár az étterembe is jó választás lehet, ha a megszokott blézer helyett egy visszafogott, egyszínű vagy magában mintás kimonót választunk blúzunk fölé. Ha egy monokróm szettet szeretnénk különlegessé tenni, érdemes színesebb, feltűnőbb mintájú kimonót felvenni.

kimono

3. Ruha helyett kimonó

Amikor a hétköznapok során az egyszerűségre törekszünk, vagy nem tudjuk eldönteni, mit mivel vegyünk fel, a kimonó ruhaként is tökéletesen funkcionál. A darabot rögzítsük egy visszafogott övvel a derekunkon, amelyhez válasszunk hozzáillő táskát és cipőt – és kész is a sikkes megjelenés. Azonban nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, hogy az átlapolás során a bal oldalt hajtsuk felülre, ugyanis fordítva balszerencsét hoz!

3+1 Sikkes strandruha

Kevés egyszerűbb, de nagyszerűbb választást tudunk elképzelni a fürdőruha fölé, mint egy kimonót, hiszen kényelmes, lenge, megvéd a nap káros sugaraitól, emellett divatos is. Még nem késő beszerezni a szokásos hosszú ujjú fehér ing mellé egy színes kimonót, amely biztosan feldobja a strandszettünket. Szalmatáskával és espadrillessel kombinálva a part menti koktélok tökéletes kiegészítője.

Forrás: Noguchi 

 

Magazinunk kapcsolódó cikkét itt találja.