Hallottál már arról a lehetőségről, hogy akár egyetlen kulccsal nyithatsz több ajtót vagy lakatot is? Nézzük, milyen előnyei vannak ennek az opciónak!

Azt általában tudják az emberek, hogy egy lakathoz alapvetően egy kulcs való. Természetesen ez csak abban az esetben igaz, amikor még nem készültek a kulcsról másolatok. De arról már kevesebben hallottak, hogy ha szeretnék, akkor az is lehetséges, hogy egy kulcs nyissa több, vagy akár az összes zárunkat vagy lakatunkat is. Ha szeretnéd, lehet néhány vagy akár több száz lakatja is, amit mind ugyanaz a kulcs nyithat. Miért lehet ez előnyös?

egyforma kulcs

Az egykulcsos megoldás előnyei

Ennek az egykulcsos megoldásnak a hivatalos neve az azonos zárlatú zárrendszer vagy lakatrendszer. Számtalan előnnyel jár, ha ezt az opciót választod!

A kulcsmásolás igen költséges mulatság, ezt azonnal leszögezhetjük. Nézzük hát, hogyan képes ezen spórolni nekünk az egykulcsos megoldás.

Adott egy telephely, mondjuk három lakattal, ami alaphelyzetben három különböző kulcsot is jelent. Amikor azok számára is hozzáférhetővé kívánod tenni a telephely raktárait, akiknek kezelniük kell azok tartalmát, akkor vagy állandóan kulcsokkal fogtok bajlódni, hogy éppen kinél vannak, vagy pedig mindenkinek lemásoltatsz három-három kulcsot.

Ha azonos zárlatú, azaz egykulcsos lakatokat választasz, szintén három darabot, amelyekhez kapsz három darab kulcsot, lakatonként egyet. Ebben az esetben már eleve lesz három kulcsod, s csak ezen felül kell másoltatnod, ha még szükséges. Ez már egy jelentősen kedvezőbb lehetőség. Pedig még ennél is van jobb!

Azonos zárlatú Abus Titalium lakatok vásárlása esetén a legkedvezőbb a helyzet, hiszen ez egy olyan különleges lakat, ami gyárilag azonos zárlatú, továbbá két kulcs is jár hozzá. Ennek köszönhetően nem jelenik meg külön költségként, hogy azonos zárlatúvá alakíttasd a lakatokat, ráadásul azonnal kapsz két kulcsot is. Figyelem: minden lakathoz jár kettő kulcs! Így eleve lesz hat darab kulcsod, amiből ugye csak egy kell ahhoz, hogy nyissa az összes zárat. Ráadásul ugye nem költesz az átalakításra sem. Akár még öt embernek is tudsz adni egy-egy kulcsot, amivel hozzáférhetővé válik számukra az összes kérdéses helyiség.

A hab a tortán: többé nem kell keresgélned, hogy melyik lakatot melyik kulcs nyitja. Nem kell jelölgetned ezeket, s nem kell aggódnod azon sem, hogy mit csinálsz, ha a jelölők lepotyognak. Na és persze kinek fér bele ezután a kulcscsomója bárhová, s így nem marad az autóban, a táskában, otthon? Hát azoknak, akik az azonos zárlatú lakatok mellett teszik le a voksukat!

Viszlát ellenérvek!

Mi lesz, ha azt az egy szem kulcsot elveszíted? Hát az pontosan ugyanannyi bosszúsággal fog járni, mint amikor az egy karikára fűzött sok darab kulcsodat elveszíted. Csak az elvesztésből fakadó költségek, ha például cserére lesz emiatt szükséged, nos, azok lesznek pontosan ugyanúgy sokkal kedvezőbbek, mint amikor először vásároltál.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM