A 6-10 éves gyerekeknek és szüleiknek készülő kötet üzenetei, a tolerancia, az összefogás, az elesettek megsegítése, a világ sokszínűsége, a fogyatékkal élők elfogadása, a természet megóvása játékosan szövik át a mesét. A könyvet novemberben a Bookline Könyvek jelenteti meg, az UNICEF Magyar Bizottság minden kötet árából 300 forint támogatásban részesül. A 300 forint például három csomag terápiás élelmiszerre, nyolc adag gyermekbénulás elleni Szabin-cseppre vagy 17 adag rehidráló sóra elegendő.

A Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet nem a Zinka és Simafül varázslatos kalandjai című mese klasszikus folytatása, hanem egy speciális kötet, amely D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság önkéntese kezdeményezésére született a szervezet támogatásával.
Az alapszereplők, a nyolcadik születésnapját ünneplő Zinka, a hurkatestű tacskó-terrier Simafül, a piperkőc róka és a szemüveges Terebély mackó mellett ebben a mesekönyvben új szereplők is életre kelnek. A könyv szerzői Hitka Viktória képzőművész, Gál László író és D. Tóth Kriszta író, újságíró.

MTI

2013. október 8.

Hozzászólások