Az egész estés animációs filmekben régen nem túl sűrűn osztották madarakra a főszerepet, újabban azonban egyre nagyobb divat, hogy a mesék főszereplői szárnyasok legyenek.

 

Az Aladdin nagy dumás papagája, Iago volt az egyik úttörő. Bár még nem volt főszereplő, de a vicces madár sokak kedvencévé vált a népszerű történetben.

 

 

2000-ben elkészült a Csibefutam, amit sokan poénosnak találtak, ráadásul a főhős hangját Mel Gibson kölcsönözte, de mégsem aratott zajos sikereket.

 

 

2005-ben a Vad galamb című mesében teljesen a madaraké volt a főszerep. A második világháborúban szolgáló postagalambok története érdekes ötlet volt, de a nézők mégsem rajongtak érte különösebben.

 

 

Ugyanebben az évben a Madagaszkár című mese óriási sikereket ért el. Nem véletlen, hogy a vadonba kerülő állatkerti állatok kalandjai azóta számos folytatást is megértek. A történetben szerepel zsiráf, zebra, oroszlán és víziló is, a közönségkedvenc mégis a négy stílusos és vicces pingvin lett, akik pusztán mellékszerepekben láthatóak.

 

Következett az Fel című mese, ahol a színes madár, Kevin is fontos szerephez jutott, de korántsem volt főszereplő.

 

Egy évvel később viszont az Őrzők legendájában a baglyoké volt a főszerep, a megható mesében pedig gyakorlatilag az összes bagolyfajt felvonultatták.

 

 

Tavaly a Rio-ban újra egy madáré volt a főszerep. Azúr, a kék arapapagáj Rio-ba utazik gazdájával, ahol izgalmas kalandok várnak rá. Akár még ornitológusoknak is jó szórakozást jelenthet a mese, hiszen egy sereg egzotikus madárfajjal találkozhatunk benne. A Rio tökéletes szórakozás, hiszen megvan benne minden: humor, kaland, romantika, zene és szemkápráztatóan színes madarak.

 

Hozzászólások