A Buda Folk Band az októberi WOMEX-en mutatta be harmadik önálló lemezének anyagát, amely a Fonó gondozásában jelent meg Saját gyűjtés címmel.

BudaFolk.koncert

A zenekar az előző lemezzel már beírta magát a nemzetközi világzenei elitbe: Magyar Világi Népzene című albumuk felkerült a nemzetközi világzenei toplista (WMCE) rangos második helyére. Az új lemez anyaga a WOMEX Club Duna színpadán mutatkozott be 2015. október 23-án nagy sikerrel.

budafolkk

A népzene természete magában hordozza az állandó változást és az egyéni önkifejezést. Mi, magyarok az első hangrögzítő eszközök megjelenésétől kezdve élen járunk saját népzenei hagyományunk gyűjtésében. Ahhoz, hogy jobban tudjunk tájékozódni benne, elengedhetetlen a még élő paraszti közösségek megismerése. Amikor az eredeti, falun játszott népzene hangfelvételek, gyűjtések formájában városi környezetbe kerül, megteremti saját maga fennmaradását, és új zenei gondolatokat ébreszt. Ezen a lemezen is ilyen dalokat, a paraszti kultúra emlékeiből a magunk stílusában értelmezett saját gyűjtésünket szeretnénk megosztani.

 

Forrás: Fonó Budai Zeneház

 

 

Hozzászólások