Idén is csodálatos mesejátékkal készül a Pótszék Társulat. Fülbemászó dallamok, balett-tánc és Gulyás László színes és vibráló díszletei teszik egyedivé a Hópihécske című darabot. Mogyoró Zsanett rendezőt kérdeztük, ő mesél a darab létrejöttéről.

Ez a második mesejáték, amit rendezel. Más lesz ez, mint a korábbi, vagy ugyanaz a koncepció látható majd a színpadon?

M.ZS. : A cél az, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, és közben játszva tanulják meg a színházbajárás örömét. Interaktivitás és humor szempontjából természetesen hasonló a koncepció, de a történet és a hangulat teljesen más lesz. Nyitrai Brigivel, a darab szerzőjével már a meseírás közben egyeztettük azokat a vicces elemeket, amiket – úgy hiszem -, nagy örömmel fogadnak majd a gyerekek. Manók, boszorkányok, varázslatok és megannyi meglepetés vár a közönségre.

Hol játszódik a Hópihécske története?

M.ZS. :A mese a mindenki által szeretett és jóságos Hókirály palotájában indul, ahol tündérek, koboldok és manók laknak. No és persze ott van Hópihécske is, a címszereplő, azaz a király kis unokája, aki egy napon eltűnik. Itt kezdődik a bonyodalom.

Mikor lesz a bemutató, illetve hányszor láthatják a darabot a kecskemétiek?

M.ZS.: 2019. december 4-én a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban látható a darab a Varázsszőnyeg bérlet keretén belül. Itt egy napon három előadás lesz. Kecskeméten még december 28-án a Hírös Agóra Kulturális Központban adjuk elő a mesét, ahol a Nagycsaládosok Országos Egyesületének meghívására játszunk, méghozzá nagy örömmel.

Hol lehet még látni a mesedarabot?

M.ZS.: Nyárlőrinc, Izsák, Hetényegyháza és Szekszárd lesznek a következő állomások, ahol a Társulat Hópihécskéről mesél. Mindez persze rengeteg munka, de nagyon elhivatott a csapat, és igazi élmény mesében szerepelni. A gyerekek a leghálásabb közönség.

Nagyon sok sikert kívánunk és várjuk a híreket a Pótszék további terveiről!

 

 

Weninger Endréné

Programajánlónkban ITT adtunk hírt az előadásról.

 

Hozzászólások