Májusi Éjszakai Forgatag a kecskeméti Spartacusban – 2019. május 31-én tartotta soron következő Éjszakai Forgatagát a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az asztalitenisz csarnokában. A délutáni órákban a nevezések után a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársai interaktív játékokkal készültek.

Gilly Zsolt a Kiskunsági Nemzeti Park képviseletében előadást tart

Ezután a szokásos versenyek mellett előadást tartott Gilly Zsolt a Kiskunsági Nemzeti Park képviseletében. Zsolt részletesen bemutatta a Nemzeti Park élővilágát, többek között megismerkedhettünk különböző állatokkal, mint a kerecsensólyom, túzok, szürke marha, földikutya, a gyurgyalag és a Tiszavirág kérész. A kérész rövid életük és tömeges rajzásuk egyedülálló természeti látványosság, aminek az elnevezése tiszavirágzás. Minden évben rendszeres turistalátványosság a Tiszán. A növényvilágból a szarvas bangóval, kardvirággal, szamárkenyérrel és a báránypirosítóval is, melyet régebben a hölgyek kozmetikai cikként használtak.

A kora esti órákban megkezdődött a kezdő asztaliteniszezők versengése, ahol végül Klein Máté bizonyult a legjobbnak, őt követte Bujdosó Koppány, majd a 3. helyen Li Xiang.
A darts versenyben a képzeletbeli dobogó legfelső fokán Dudás Sándor, a másodikon Institoris Dániel, a harmadikon pedig Klein Máté állhatott.
Később megkezdődtek a csocsó, a haladó és a profi asztalitenisz versenyek is. Kiemelkedően sok jelentkezőt köszönthetett a Spartacus az Éjszakai Forgatagon. Követték egymást a mérkőzések, sosem volt csend a teremben, egyfolytában pattogott a labda.

A csocsó mérkőzések győztese a Berente Tamás-Hatvani Norbert páros lett, míg 2. helyen Solymosi Gábor és Bánné Máriás Renáta, 3. helyen pedig az Aniták: Szabó Anita és Polk Anita zárt az éjszaka folyamán.
Az asztalitenisz haladó kategória élén Capitan Tom végzett, másodikként Papp Norbert, míg a dobogó 3. fokán Földházi Tibor állhatott. A profi kategóriában hatalmas meccseket láthattunk. Aranyéremmel térhetett haza Dudás Tamás, míg Novák Laura ezüstéremmel, Mayer László pedig bronzéremmel távozhatott ebben a hónapban.

A Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársai interaktív játékokkal készültek.

A programsorozat jövő hónapban is folytatódik, a júniusi forgataga június 14-én lesz. A részletes programokról később lehet tájékozódni a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér facebook oldalán  vagy honlapján. 

 

 

 

Hozzászólások