Második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2018-2019 során újabb különleges helyszínekre kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket.

A II. Fővárosi Palotakoncertek második állomására december 17-én a Festetics Palotában kerül sor, ahol a Tükörteremben felhangzik Weiner Leó, Bartók Béla és Bánfalvi Zoltán Divertimentója, valamint egy kis karácsonyi meglepetésre is sor kerül. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt- és kétszeres Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész. Az est házigazdája: Zelinka Tamás.

A műsoron elhangzik:

Weiner Leó: Divertimento No. 1. Op. 20.
Bartók Béla: Divertimento
————————————————-
Bánfalvi Zoltán: Divertimento

Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda országos hálózatában 2990 Ft-os egységáron.

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei élet jeles képviselői. Az Együttest mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője. Világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, a moszkvai Paganini versenyen győztes, virtuóz hegedűművésszel, a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel. A Zenekar repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, de egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog.

A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Korábban az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt, valamint tagja volt a világhírű Bartók Vonósnégyesnek. Együtteseivel bejárta a világot, közel ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért a Liszt Ferenc-díj mellett többek között Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.