Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ „Foglalkoztatás 2019” elnevezésű pályázatának nyerteseként a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete 2.000.000 Ft összegű támogatásban részesült. A pályázat harmadik találkozójának helyszíne Lakitelek. 

lakitelek

Hencz András, az alapítvány elnöke

A Közösen a munkáért Bács-Kiskunban című pályázatunk célja a fogyatékossággal élők munkaerő-piaci integrációjának elősegítése. A megvalósítás folyamán 2020 és 2021. évben nyolc Bács-Kiskun megyei helyszínen zajló rendezvény megtartásával teremtünk lehetőséget mintegy 590 fő személyes találkozására.

Célcsoportunk tagjai érzék- és mozgásszervi fogyatékossággal élő, továbbá megváltozott munkaképességű emberek. Valamint a kistérségek olyan munkáltatói, akik jelenleg is foglalkoztatnak, vagy potenciális foglalkoztatói lehetnek a fogyatékossággal élő munkavállalóknak.

A rendezvényeinken már működő jó gyakorlatok bemutatásával, szemléletformáló előadásokkal, tájékoztatókkal és saját élményes programelemekkel szólítjuk meg a résztvevőket.

A következő állomásunk Lakitelken lesz 2020. október 02-án 9.00-től 13.00 óráig a Lakiteleki Közösségi Tér (Művelődési Ház) Széchenyi körút 46. szám alatt.

További rendezvényeink Kalocsán, Bácsalmáson, Kiskőrösön és Baján kerülnek megvalósításra 2020-ban és 2021-ben. Kérjük, látogasson el rendezvényeinkre, szeretettel látunk minden kedves résztvevőt! Örömmel nyújtunk további információt, valamint várjuk regisztrációját programjainkra az iroda@bacsvakok.hu e-mail címen és a 76/320-708-as telefonszámon.

A rendezvény a FOGLALKOZTATÁS 2019 pályázati program keretében valósul meg.
Projektszám: FOGL2019/E/29

Most a „Közösen a munkáért Bács-Kiskunban” című pályázatunk 3. találkozójára invitáljuk Önöket. Rendezvényünk célja, hogy lehetőséget teremtsünk fogyatékossággal élő megváltozott munkaképességű emberek és gazdasági szervezetek, munkáltatók találkozására.

Időpontja: 2020. október 02. péntek 9:00 – 13:00 óráig
Helyszíne: Lakitelki Közösségi Tér (Művelődési ház), Lakitelek, Széchenyi körút 46.

Az esemény programja:
9:00 – Regisztráció, kérdőívek kitöltése
10:00 – Köszöntő, megnyitó, tájékoztató a projektről.
10:30 – Információátadás, tájékoztatás a munka világának szereplőitől, akik résztvevőként több oldalról is érintettek a foglalkoztatásban. Előadók:
 Némedi Varga Beatrix, a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete elnöke
 Ábelné Pintér Éva és Horváth Gyula, a Vakok Állami Intézetének munkatársai
 Dr. Juharos Ágota, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány vezetője
11:20 – SZÜNET
11:35 – Munkaadói tapasztalatok a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal.
11:50 – Munkavállalói tapasztalatok a megváltozott munkaképességű munkavállalótól:
Lázár Klaudia Egy „Jó gyakorlat” bemutatása
12:05 – Interaktív, élményalapú szemléletformáló bemutató, kérdések és válaszok a
résztvevőknek a résztvevőktől.
12:45 – Jilling Gábor, Fogyatékosságügyi tanácsadó (Montázs projekt)
13:00 – A rendezvény zárása.

Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete

lakitelek

 

Az előző találkozóról a Montázsmagazin itt adott hírt:

Közösen a munkáért Bács-Kiskunban – Kiskunfélegyháza

 

 

Hozzászólások