1. MEGHÍVÓ

Orosz István grafikussal és filmrendezővel való találkozásra.

Helyszín: A KECSKEMÉTFILM KFT. műterme (Liszt Ferenc u. 21.)

Időpont: 2013. január 24. 17.00 óra

A beszélgetést Balanyi Károly vezeti.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ és a Kecskeméti Képzőművészek Közössége

2. Irodalmi Kávéház

Helyszín: Kecskeméti Ifjúsági Otthon (KIO)

Időpont: 2013. január 27. vasárnap 15.00 óra

3. Musical-előadás a Kecskeméti Kulturális Központban

Időpont: 2013. január 28-án 19 órakor láthatják a Robin Hood című musicalt.

4. A világűr meghódításának legfontosabb pillanatai a Budapesti Planetáriumban

 A világűr meghódításának legfontosabb pillanatait mutatja be a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat csillagászati intézménye, a Budapesti Planetárium legújabb, 3D-s filmje.

A világűr meghódítása című összeállítás az első kísérleti rakétáktól a mai modern űreszközökig bezáróan eleveníti fel az űrkutatás legfontosabb állomásait. A filmben térhatású animációk repítik a bolygóközi térbe a nézőket, akik így testközelből tapasztalhatják meg a rakétafellövések iszonyatos erejét.
Gráner József rendező filmjét a téli időszakban hetente háromszor tűzi műsorra a planetárium: hétfőnként 14.30-tól, csütörtökönként 17 órától, szombatonként pedig 16 órától vetítik.

Az aktuális műsorról az intézmény honlapján lehet tájékozódni.

5. Budapest-látképek a Kieselbach Galériában

Berkes Antal festményei állnak annak kiállításnak a középpontjában, amelyet a Kieselbach Galéria és Aukciósház rendez Budapest-ábrázolások a századfordulón és a két világháború között címmel.

A péntektől látható, eladással egybekötött kiállításon mintegy 300 festményt mutatnak be, Berkes Antal mellett Ősz Dénes, Guzsik Ödön, Thurmayer Sándor és mások alkotásait.

Az elmúlt száz évben a főváros békebeli arculata a II. világháború
pusztítása és az indokolatlan átépítések miatt szinte teljesen eltűnt. Budapest egyes részletei és a város sajátos hangulata elevenedik most meg a tárlat festményein, amelyek Józsa András gyűjtő kollekciójából származnak.

Berkes Antal a két világháború között a főváros legnépszerűbb festő krónikása volt. Alkotásai közül látható lesz például Az Andrássy út napsütésben című, 1912-re datált olajfestmény, az 1915-ben készült Bál előtt a nagyvárosi utcán, valamint a Hirdetőoszlop a Városligetben című, 1910 körül készült olajmunka.

A tárlat január 25-től február 9-ig tart nyitva.

Forrás: MTI

Hozzászólások