Nem mindennapi koncertet láthattak az érdeklődők a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. A hangversenytermet a Praktiker támogatásának köszönhetően felújították, s a növendékek a felhasznált barkácsgépek segítségével adtak „zajzene” koncertet.

Sarokcsiszoló, kalapács, dekopírfűrész, ütvefúró, fúrógép, flex és más barkácsgép hangjától volt hangos a budapesti Nagymező utca és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, ám ezúttal a felújítás hangjai nem egy épület megújulását jelentették, hanem egy különleges koncertről szűrődtek ki. A nyár folyamán felújították az intézmény hangversenytermét a Praktiker jótékonysági programjának részeként, s a renoválás hangjai, eszközei zenélésre inspirálták az iskola kreatív növendékeit. Hosszú hetek próbái után a hangversenyterem ünnepélyes átadása alkalmából kortárs és klasszikus zeneművek mellett egy fajta zenei kísérletként „zajzene” koncertet is hallhatott a közönség nyolc diák előadásában, Holló Aurél ütőhangszer- tanár irányításával. A villámkoncertet telt ház és vastaps ismerte el.

 

 

A Praktiker május végén tette közzé felhívását a honlapján és Facebook közösségi oldalán, mely szerint félmillió forint értékű felújítást biztosít egy oktatási-nevelési alapítványnak. A támogatás magában foglalta a teljes körű tervezést és kivitelezést. A jótékonysági program célja az volt, hogy élhetőbb környezetet teremtsen a rászoruló intézmények számára. A felhívásra 32 pályamű érkezett az ország különböző pontjairól, s több mint tízezren vettek részt a szavazásban. A nyertes a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola lett, akik a hangversenytermük felújítására pályáztak. A Praktiker csapata – a nyertes alapítvánnyal szoros együttműködésben – belsőépítésszel terveztette meg a helyiséget, majd egy kijelölt kivitelezővel és önkéntesekkel együtt látott neki a renoválási munkálatoknak. Az ünnepélyes átadásra és a “zajzene” koncertre október 3-án került sor.

 

Forrás: KRQ

Hozzászólások