Milyen is a női bor? Más energiái vannak. Megjelenik benne egy feminin felhang és van benne némi szexepil. A női borász pedig másként prezentálja a saját borát, mint egy férfi.

Erről fog beszélni január 23-án 19 órakor két hölgy, Bárdos Sarolta tokaji, és Csetvei Krisztina móri borászok, akik a Women’s Wine Word esemény keretében mutatják be saját boraikat. Az első kóstoló további különlegessége, hogy a résztvevők először kóstolhatják meg Szász Kinga egyedi csokoládéját is, mely Csetvei Krisztina tramini törkölypálinkájával van töltve.

A Women’s Wine World a női borászok részéről indított kezdeményezés és összefogás, mely csak most indult útjára, de a tervek szerint 2 hetente megrendezik majd a Budapest Funzine magazinnal együttműködésben a Budapest szívében található Egykettő Borbisztróban.
A rendezvények alkalmával mindig más-más női borász mutathatja be „gyermekeit”. Közöttük lesz többek között Szegedi Csilla (Hilltop Borászat), Matolcsy Sára (Etyeki Kúria), Heimann Ágnes (Heimann Pincészet), Gálné Dignisz Éva (Gál Pincészet) és a Pfneiszl testvérek (Pfneiszl Pincészet), akik arról beszélnek majd, milyen számukra a jó bor és hogyan csempészik bele nőiességüket az általuk előállított vörös-, fehér- és rozéborokba.

Az Egykettőben emellett a héten folytatódik a Borkóstoló (nem csak) anyukáknak elnevezésű rendezvénysorozat is, mely azoknak a nőknek szól, akik a hosszú nap teendői után egy kis kikapcsolódásra vágynak, hogy barátnőikkel, barátaikkal vagy párjukkal egy hangulatos helyen finom borokat, ínycsiklandó falatokat kóstoljanak, miközben egy hozzáértő szakember útmutatást nyújt nekik a borok világában.

Az eseménysorozat ötlete Gyalog-Szőke Zsófiától származik, aki maga is anyuka, és egy olyan rendezvénysorozatot álmodott meg, ahol az anyukák, illetve a „nem csak anyukák” is fesztelenül hódolhatnak bor iránti szenvedélyüknek. Január 24-én 19 órakor Mádról, a Tokaji borvidékről érkező Demeter Endre borász lesz a vendégük.

Két izgalmas esemény, hogy a hölgyek megünnepelhessék nőiességüket, a férfi vendégek pedig megcsodálhassák azokat a nőket, akik finomságot, lendületet és egy kis pimaszságot visznek abba a szakmába, mely eddig a férfiak területe volt.

Részletek és helyfoglalás a www.egyketto.eu oldalon.

Forrás: Arteregó Kft.

2013. január 22.

Hozzászólások