„Tudja, ez itt magánterület. Hozzánk nem lehet csak úgy besétálni.” – részlet a Könnyek az esőben című filmből. Az amerikai romantikus film (1988) fontos gondolatokra adja meg a választ. A való életben is találkozhatunk hasonló esetekkel, mint amilyet a filmben láthatunk, hiszen van arra példa, hogy sokszor a barátok, barátnők, a környezet mennyi mindent megtesz azért, hogy két embert elválasszon egymástól…

Talán mindenkinek az életében van olyan helyzet, amikor ismeretlen emberek elmesélik az élettörténetüket. Jobban megnyílnak egy idegennek, mint egy ismerősnek. Sokszor az ember elcsodálkozik, mennyi véletlen határozhatja meg az életét. A való életben is van olyan, amikor csak valaki elhunyta után derülnek ki olyan igazságok, amelyek meghökkentőek lehetnek a családtagoknak.

Azonban egyszer mindennek napvilágot kell látnia. Sokszor nehéz megbirkózni az igazsággal, főleg amikor valakinek az élete hazugságban kellett, hogy elteljen a titkok, titkolózás miatt. Félreértések is lehetnek, amelyek sok fájdalmat okozhatnak egy másik embernek anélkül, hogy tudna róla az, aki valamit nem jól tud, tudott. Ha éppen anyagi vonatkozása is van a múltbéli dolgoknak, ott még nehezebb helyzet áll elő. Egy eltitkolt kapcsolatot sem könnyű feldolgozni az érintett feleségnek, vagy férjnek… Ki miképpen intézi el, az már sok mindentől függ…

Érdekes dolog a szerelem is, hiszen nem minden esetben kölcsönös. Aki pedig szinte birtokolni kívánja a másik embert, rajongása annyira megfékezhetetlen, egyáltalán nem törődik bele, hogy ne az övé legyen, és minden cselvetésre képes, hogy megszerezze magának. Nem riadnak vissza a hazug ármánykodástól sem, főleg ha a szerelműk egy másik ember iránt érez olyat, amire ők vágyódnak. Azonban létezik az önfeláldozó szerelem is, amikor valaki lemond az igazi, az életben egyszer előforduló nagy szerelemről olyan dologért, amit a tisztesség kíván meg…

A film Pamela Wallace novellájából készült. Született 1949-ben Exeterben, Kaliforniában, amerikai forgatókönyvíró és szerző. Wallace 25 romantikus regényt is írt saját nevével és a pszeudonímákkal: Pamela Simpson és Dianne King. Életrajza ITT olvasható. 

Pamela Wallace

Casey elhunyt édesanyja levelét viszi egy angol lordnak, akibe az édesanyja szerelmes volt. Az asszony azt hitte, hogy a férje egy bevetésben meghalt a háborúban, ezért közeli kapcsolatba került Lord Richard Brandonnal. Casey a Lordnál találkozik annak fiával, és egymásba szeretnek. A Lord felesége ellenzi a kapcsolatukat, és elmondja, hogy a fiuk Casey édesanyjának a gyermeke. Úgy tűnik, hogy szerelmüket beárnyékolja a testvéri kapcsolat…

Donald Herman Sharp rendező

A film rendezője: Donald Herman Sharp rendező, forgatókönyvíró (1921. április 19. Hobart, Tasmania, Ausztrália – 2011. december 14. – 90 éves – Cornwall, Anglia). Legnépszerűbb filmjei az 1960-as években készült Hammer horrorfilmek, köztük a Vámpír csókja (1962) és Rasputin, az őrült szerzetes (1965).

Christopher de Lerisson Cazenove színész 

Christopher de Lerisson Cazenove színész (1943. december 17. Winchester, Hampshire, Anglia, – 2010. április 7. (66 éves) London). A hetvenes években tűnt fel a brit televízióban, ahol a The Regiment című sorozattal alapozta meg a hírnevét. A nézők a nyolcvanas évekbeli amerikai szappanopera, a Dinasztia révén ismerhetik, ahol egy évadon keresztül alakította Ben Carrington szerepét. Később olyan sikerszériákban bukkant fel a tengeren innen és túl, mint a Deed bíró, a Nash Bridges.

Sharon Yvonne Stone: (Meadville, Pennsylvania, 1958. Március 10. -) Golden Globe-díjas amerikai színésznő, producer. Édesanyja, Dorothy takarítónő volt, édesapja, Joseph pedig gyári munkás. Három testvére van: bátyja Michael színész, húga, Kelly és öccse, Patrick. Édesanyja mindenképpen azt akarta, hogy a lány legyen értelmiségi, nem kétkezi munkás. 17 évesen megnyerte a Miss Pennsylvania szépségversenyt.

Sharon Yvonne Stone színésznő

Első filmszerepét 1980-ban kapta, Woody Allen Csillagporos emlékek című filmjében. 1987-ben felbukkant a Rendőr akadémia 4-ben, majd különböző filmekben játszott kisebb-nagyobb szerepeket. 1990-ben jelentős alakítása volt a Total Recall – Az emlékmás című sci-fiben. Az igazi nagy áttörést azonban az 1992-es Elemi ösztön című erotikus thriller hozta meg számára, amiben egy biszexuális írónőt játszik, aki macska-egér játékot kezd egy San Franciscói zsaruval (Michael Douglas).

A film itt megtekinthető:

 

 

Lakatos Ilona

 

 

Hozzászólások