A pécsi Püspöki Palota kertjében idén is három nyári estén kinál könnyed, de mégis igényes kikapcsolódási lehetőséget a Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye. Mindhárom koncerten fiatal tehetségek formabontó, izgalmas muzsikájával és kiváló borokkal várják a közönséget.

Júniusban a Württembergische Philharmonie Reutlingen-t, júliusban Kéméndi Tamás harmonikaművészt Ódor Botond operaénekes közreműködésével, valamint a sorozat zárásaként augusztusban a Pannonisches Jugendsinfonieorchester-t hallhatja a közönség, a már megszokott illusztris környezetben. 

A nyitókoncerten, a klasszikus zene bölcsőjéből, Németországból érkezik a Württembergische Philharmonie Reutlingen. A zenekar megfordult már a világ számos klasszikus zenei színpadán és óriási hírnévnek örvendenek a sokoldalú zenei kínálatuk miatt. Az együttes sokoldalúságát az is bizonyítja, hogy a klasszikus zenei műfajok mellett letette már névjegyét a jazzben, a popban vagy éppen a világzenében is. A német filharmonikus zenekar több, világhíres könnyűzenei előadóval is dolgozott már együtt: többek között James Morrison, Roby Lakatos és a The King’s Singers fellépéseit is emelte már jelenlétével. 

A pécsi koncerten Beethoven II. és VII. szimfóniája csendül fel.

2018. június 18.

Kettő hét Beethovennel

Württembergi Filharmonikusok – Reutlingen
vezényel: Alpaslan Ertüngealp

Műsor:
Beethoven: II. szimfónia
Beethoven: VII. szimfónia

 

2018.július 11.

Utazás a harmonika körül

Kéméndi Tamás – harmonika
Ódor Botond – tenor

 

2018. augusztus 29.

Cseh-szlovák utazás

Pannonisches Jugendsinfonieorchester
vezényel: Alpaslan Ertüngealp

 

Jegyek kaphatók a Filharmónia Magyarország jegypénztáraiban (Kodály Központ, 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4., a Filter Kultúrkávéházban, 7621 Pécs, Színház tér 2.), a Ticket Express jegyirodáiban, valamint a www.jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszínen.

Részletek a Filharmónia Magyarország weboldalán találhatók.

 

 

Forrás: Filharmónia Magyarország NKft.