Az 1964-ben született festő- és grafikusművész, könyvillusztrátor, karikatúra és portrérajzoló 1995 óta él Kecskeméten.

Képein a lélek és a test, az ember és az anyag megrázó találkozásait ábrázolja. A képzőművészet alapjait elsősorban szakkörökben, táborokban és magánúton tanulta. Mesterei: Újhelyi Gábor, Pálffy Károly, Kozma Imre, Ifj. Hegyeshalmi László, Misch Ádám festőművészek és Orr Lajos szobrászművész. 2012-ben diplomázott a Tomori Pál Főiskolán szabadbölcsészként, művészettörténet szakirányon.

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem mesterszakán Vizuális kultúratudományt tanul. Tagja a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének.

A sokoldalú művész 1983 óta több mint 50 kiállításon mutatta be alkotásait. 1993-2007 között főként könyvborítókat és illusztrációkat készített. Számos mesekönyvben és iskolai tankönyvben csodálhatjuk meg kitűnő illusztrációit. Szívéhez legközelebb a mese és a történelmi illusztrációk készítése áll.

1987 óta rajzol portrékat és karikatúrákat. Nyaranta Balatonfüreden vagy Olaszországban dolgozik. Évközben céges rendezvényekre hívják karikatúrát rajzolni, vagy magánszemélyek interneten keresztül rendelnek tőle portrékat.

Szabadidejében az ornamentikák, a népi motívumok, a szimbólumok és jelek, valamint a mesék és a mítoszok világát kutatja, hogy hozzásegítsen bennünket ezek együttes értelmezéséhez, megértéséhez.

www.zugor.hu

 

A tárlat a Kulturális Központ II. és IV. emeleti panoráma társalgójában tekinthető meg a nyitva tartási idő alatt november 2-től 30-ig.

Weninger Endréné

Hozzászólások