A bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja – aki belép a hatalmas fakapun, úgy érezheti magát, mintha egy hollywoodi szuperprodukció forgatásába csöppent volna. A kis középkori lakóházak, műhelyek, vendéglők épületei, a reneszánsz palota és a hatalmas, fából épített lelátó, a középkori jelmezekben tevékenykedő kézműves mesterek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott solymászok mind-mind tökéletesen korhűek. Az egész napos programot küzdelmekkel teli, izgalmas lovas előadás, valamint ragadozó madár bemutató színesíti.

Fergeteges zenei és vizuális élmény

Életszóló élményt ígér az egész családnak a „Mátyás, az igazságos” című családi rockmusical, melynek ősbemutatóját júliusban tartották Bikalon, elsöprő sikerrel. A 2×50 perces lovas előadás látványelemei lenyűgözőek, szereplői magas színvonalú játékkal, énekkel, meglepő effektekkel, fordulatokkal szórakoztatják a közönséget. Már csak az ifjú Kinizsit játszó 12 éves fiú miatt is érdemes megnézni a darabot, aki varázslatos hangjával azonnal belopja magát a nézők szívébe.
Pintér Tibor és társulata hatásosan idézi meg legendás királyunk szellemiségét. A végén természetesen a rossz megkapja büntetését, a jó pedig elnyeri méltó jutalmát.

A darabot Pintér Tibor és Szűts István zeneszerző Mátyás királlyá választásának 555. évfordulójára írta. A parádés szereplőgárda: Pintér Tibor, Buch Tibor, Makrai Pál, Papadimitriu Athina, Kaszás Géza, Dóczi Péter, Várfi Sándor, Bencze Sándor, Mohácsi Márk, Balogh Máté, Szabó Dorottya, Békefi Viktória, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara és musical stúdiójának növendékei, valamint a Puchner Birtok-Bikal lovasai és színészei.

Előadások: augusztus 3., 10. és 17-én

Részletek az előadásról itt olvashatók.

Középkori újdonságok

Már eddig is számtalan látnivaló, kipróbálnivaló akadt a 7,5 hektáros tematikus parkban, ám az elmúlt évek tapasztalatai alapján most megújul az Élménybirtok teljes kínálata: a középkori időutazás, a múltat idéző épületek és a birtoklakók új arcukat mutatják meg a vendégseregnek.
Gyerekek és felnőttek ősztől még több középkori ismeretet és titkot sajátíthatnak itt el. A bővített programkínálat keretében bemutatják a kor harcművészeti szokásait és eszközeit, valamint a különböző kézműves foglalkozásokat. Rendeznek gasztronómiai és állatos programokat, színházi előadásokat, korhű történelemórákat és ügyességi vetélkedőket.

Megtudhatjuk, hogy milyen harcászati alakzatokat alkalmaztak őseink, hogyan alakultak ki a lovagrendek. Kiderül, hogy milyen étkezési szokások jellemezték elődeinket, milyen receptek maradtak fenn, és használunk-e ma is középkori praktikákat a főzés során. Testközelből tapasztalhatjuk meg, mivel foglalkozik a numizmatika és a heraldika. Rácsodálkozhatunk a középkori orvoslás módszereire is.

Bővebb információ

Forrás: Momentum Mundi

2013. július 31.

Hozzászólások