Az egyhetes (május 15–23.) rendezvénysorozaton nívós külföldi és honi, keresztény tematikájú, léleknemesítő produkciók révén próbálnak újfent rávilágítani a hit és a szakralitás közösségformáló, nemzetépítő és megtartó erejére.  

11188179_962624950437833_2014809126514773731_n

Az Újszínház meghívója a KerFeszt-re:

Kedves Közönségünk!

Esztendeje már, hogy hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal életre hívtuk Budapesten a Keresztény Színházi Fesztivált. Miként tavaly, az idén is emlékeztetek Robert Schuman híres tételére, miszerint:

„Az egyesült Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz.”

Arra törekszünk, hogy ha egyszer meglesz ez a majdani Európa, akkor igenis keresztény szellemű legyen, még ha ezernyi “ellenjelet” vélünk is tapasztalni mostanság. Látjuk, keresztényi szemmel nézve Európa nem egészséges. A modern kor mára sok mindent összezavart az emberek fejében, válság válságot követ, ennek hátterében egyebek közt a szétzilálódott és erkölcsileg fellazult eszmerendszerek állnak. Sokak szerint már most is behozhatatlan késésben vagyunk, ezért fesztiválunkkal is azt igyekszünk tudatni, hogy hitünk szerint van még remény. Az Újszínháznak eztán sem lehet más küldetése e végsőkig globalizált világban, mint az, hogy a művészetünk eszközeivel felmutassa és védje nemzeti és keresztény értékeinket.
Az idén tehát van már hagyománya annak, hogy színvonalas külföldi és honi, összességében keresztény tematikájú produkciók segítségével továbbra is rávilágítsunk a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint a kereszténység nemzetépítő és megtartó erejére. Nagy segítség ehhez az Újszínháznak a patinás terézvárosi Avilai Szent Teréz templom önzetlen együttműködése, valamint az, hogy a Fesztivált védnökként karolta fel dr. Bolberitz Pál, Széchenyi-díjas római katolikus pap és dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. Örömünkre szolgál, hogy idén a Nemzeti és a József Attila Színház is bekapcsolódott a rendezvénynek otthont adó helyszínek közé, közösséget vállalva céljainkkal.

Szeretettel várjuk Önöket II. Keresztény Színházi Fesztiválunk előadásaira!

Dörner György, igazgató

 

A fesztivál védnökei: dr. BOLBERITZ PÁL atya,  dr. HOPPÁL PÉTER kulturális államtitkár, EMMI

Helyszínek: Újszínház, Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom, Nemzeti Színház, József Attila Színház

A feszitvál tehát 2015. május 15-én pénteken,  17.00-kor a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban szentmisével indul, majd 18.00-kor az Újszínház előcsarnokában Fesztivál megnyitóval folytatódik.  Ezután az Újszínház bemutató eladása következik: Kocsis István “AZ ÁLDOZAT” (Szent Margit legendája) című drámája két részben.

A további részletek és a következő napok programjai

Hozzászólások