A Művészetek Palotája (Müpa) és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) másodszor rendezi meg közösen a Bridging Europe – Európai Hidak művészeti fesztivált szeptember 10. és 16. között. Ezúttal a német kultúra kerül reflektorfénybe. Egy fesztivál, ahol egyszerre találkozhat Brahms és Tony Lakatos zenéjével.

Fotó: Gerhard Richter


A Bridging Europe – Európai Hidak művészeti fesztivál idén is izgalmas és sokszínű programmal jelentkezik. A Müpa és a BFZ minden évben más-más, jelentős zenei hagyományokkal rendelkező európai ország kultúráját mutatja be, elsősorban a zene műfaján keresztül. A fesztivál célja, hogy nyitottabbak legyünk egymás iránt, megismerjük és megszeressük egymás sokszínű kultúráját. Az európai párbeszéd elindításához pedig a legszebb nyelv a művészetek nyelve.

A tavaly nagy sikerrel debütált, Csehországra fókuszáló fesztivál után idén szeptember 10. és 16. között a német kultúra kerül a középpontba. A közönség így népszerű vagy éppen kevésbé ismert produkciókat is hallhat Muffattól Brahmson és Weillen át a kortárs zene képviselőiig. Az Európai Hidak fesztiválon a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével több Brahms-koncertet is ad. A programsorozatban emellett élőben hallható majd Tony Lakatos, Michael Wollny, illetve Nils Wogram és a Nostalgia Trio is.

Fotó: Stekovics Gáspár


Bár a híd minden évben más ország kultúrájához vezeti el a fesztivál közönségét, az állandó pillérek egyike egy nemzetközi konferencia, amelynek idei tematikáját a határnyitás 25. évfordulója adja. A kerekasztal-beszélgetés fókusza a történelmi esemény német-magyar gazdasági és kulturális kapcsolatokra gyakorolt hatása lesz. Az összesen 15 programból álló Európai Hidak fesztivált 11 zenei produkció, két szabadtéri, ingyenes filmvetítés, valamint egy német-magyar irodalmi sanzonest is színesíti.

Az Európai Hidak fesztivál programja megtalálható a Müpa és a BFZ honlapjain.

Forrás: MÜPA Kommunikáció

2014. szeptember 4.


Hozzászólások