2017. november 20-án, hétfőn Budapesten, a Párbeszéd Házában tartották a GULÁGKUTATÓK NEMZETKÖZI TÁRSASÁGÁNAK előrehozott eseményét, amelyet a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emléknapja alkalmából rendeztek meg. Az eseményen a Társaság új tagjait is bemutatták. A rangos grémium soraiba emelte HAJAGOS CSABÁT, a Kecskeméti Katona József Múzeum történeti-néprajzi osztályának gyűjteményvezetőjét is!

Emékeztetőül:

Hajagos Csaba projektvezető szervezésében Kecskemét és Bács-Kiskun megye adott otthont a csaknem egy esztendeje tartó “Ligázottság és a málenkij robot…” című közösségi emlékezet-idéző, diák kutatói és alkotói pályázatoknak, nemzetközi kiterjesztésű rendezvény-sorozatnak, kiállításoknak. A fiatal, augusztus 20-án magas kormányzati kitüntetéssel is elismert múzeumi kutató volt egyik tagja az eddig ismeretlen magyar s térségünkbeli láger-foglyok emlékének Novoszibirszk környéki terepmunkájának. Utóbbi eredményeiről folyamatosan tart vetítettképes beszámolókat a régió oktatási és művelődő civil közösségei számára.

A múzeumi gyűjtemény vezetésével ez év őszén bízta meg a megyeszékhely múzeum igazgatósága. Gratulálunk Hajagos Csaba kecskeméti történész-muzeológusnak!

Hajagos Csaba történész-muzeológus, a Gulágkutatók Nemzetközi Társaságának új tagja, Kecskemét, Katona József Múzeum

 

 

 

 

Hozzászólások