2017. november 15-én, szerdán 18.00 órakor NÉVNAPKÖSZÖNTŐRE hívtak a Hírös Rovókör és a Hírös olWASSókör tagjai a kecskeméti Piarista Gimnázium dísztermébe. A Wass Albert író névnapját köszöntő zenés irodalmi műsorra szeretettel vártak minden jó szándékú, nyitott szívű, a magyarságért együtt gondolkodni és a közjóért tenni kész honfitársat. Nagyon sokan eljöttek.

Csernus Lajos, a Hírös Rovókör vezetője és a Hírös olWASSókör szervezője, valamint a névnapköszöntő est főszervezője a visszajelzések alapján sikeresnek értékelte a rendezvényt. Megköszönte a NÉVNAPKÖSZÖNTŐ zenés irodalmi műsorban fellépőknek az önzetlen szereplést, az azt követő szeretetvendégség létrehozásában résztvevőknek pedig a szorgoskodásukat, felajánlásaikat, a szíves segítségüket, jóságukat. Kérte, hogy a Jóisten tartsa meg őket és jó szokásukat, jöjjenek és segítsenek a legközelebbi összejöveteleket is örömtelivé varázsolni. 

A jótékonysági est egy sorozatnak a része, amely arra irányul, hogy végül összegyűljön elegendő pénz egy Kecskeméten létrehozandó Wass Albert emlékműre. 2018. január 8-án, az erdélyi származású író születésnapja alkalmából ismét műsoros esttel készülnek a szervezők, ahol szintén szívesen fogadják az adományokat az emlékműre.

 

• A zenés irodalmi műsorban közreműködtek versmondók, akik Wass Albert verseiből és prózájából adtak ízelítőt: Gyöngyösi Szabó Katalin, K. Szabó Benedek, Szalai Sándor.

• A Lakó Sándor Kamarazenekar több százéves melódiákkal szerzett a hallgatóságnak örömteli pillanatokat, zenei tudásuk legjavát adva. Tagjai a következők:

Babarczi Szilveszter, Baky László, Dorogi Zsuzsanna, Fodor Éva, Hajdú Katalin, Kincses Sándorné, dr. Lázár János, Mikó Zsuzsanna, Palotás József, Pálinkásné Kócsó Mária, Róbert Gábor művészeti vezető, Szabó Márta, Vörösmarti Krisztina.

Szabó Sándor tárogatója többször is megszólalt az est folyamán. Ő nyitotta meg a rendezvényt a Himnusszal, ő fejezte be a Székely Himnusszal, és közben nagyon szép zenei csokorral is fellépett a műsorban.

• A Rózsahölgy Duó tagjai Halasi Éva és Kalmár Gabriella. Két évvel ezelőtt kezdtek el zenélni, énekelni, és azóta sok városi rendezvényt színesítettek már gitározásukkal és éneklésükkel. Ezúttal két kis csokrot nyújtottak át repertoárjukból a hallgatóságnak, akiknek az ismerős dallamok nagy örömet okoztak, és néha maguk is dalra fakadtak.

• A Tűzön-Vízen Át Egyesület néptáncosai vidámságot, jó kedvet, színt és népi muzsikát hoztak a színpadra és a hallgatóság felvidítására. Nekik is nagy köszönet jár ezért a lelkes fellépésért! A fellépők voltak:

Adorján Nelli, Baráth Éva, Bélley Gábor, Faragó Ágnes, Görbe Mihály, Hamar Sándor, Hamarné Neuhauser Ágnes, Izsák Kata, Karsai András, Keskeny Sándor, Kulcsár István, Nagy Anna, Szíjártó Benedek, Varga Anita.

A színpadi műsor után agapé várta a vendégeket. A sok finomságot a ROVÓKÖR és az OLWASSÓKÖR tevékeny tagjai, valamint önkéntes segítő barátaik, ismerőseik készítették, akik szeretet-vendégségbe hívták az előadókat és a hallgatóságot is. A sok-sok finom enni- és innivaló a következő segítőknek köszönhető:

Aczél Lajos és Vecsei Józsefné, Árgyelán Szabin, Bárczy Zoltán és családja, Bazsó Péterné és családja, Dr. Szűcs György és felesége, Fülöp Ákos és családja, Gyulai Zita, Hajagos Ilona, Kenyeres István és családja, Koskár József és családja, Mészáros József és neje, Mesznéder Klára, Muhy András, Nagy Ferenc és családja, Násfay Zoltán és felesége, Németh Józsefné Erzsike, Simon Balázs és családja, Szegedi Lídia…

Zrínyi Istvánné Erzsike mézeskalácsos süteményeit kapták köszönetképpen a fellépők, névre szóló rovás monogramos mézeskalács szíveket.

Simon Balázs jóvoltából készül a NÉVNAPKÖSZÖNTŐ ZENÉS IRODALMI MŰSOR DVD-JE, amit 2017. november 15-én Kecskeméten, a Piarista Gimnázium dísztermében rögzített. A DVD-ért befolyó teljes összeget Balázs – szokásához híven – felajánlja a kecskeméti WASS ALBERT EMLÉKMŰRE.

Csernus Lajos főszervező

A szervezők köszönik a közönség megtisztelő figyelmét, szeretet-megnyilvánulásait, adományait. Kérik, hogy kövessék figyelemmel a Facebook-on híreiket a Wass Albert emlékmű Kecskeméten  és a Hírös olWASSókör oldalakon.

 

 

Hozzászólások