A Katona József Megyei Könyvtár, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a Montázsmagazin közös rendezvényén a közönség hangulatos könyvbemutató részese lehetett. Weninger Endre Híres magyar nők című kötetéről beszélgettek a színpadon ülők: Weninger Endre szerző, Antalffy Yvette grafikus és dr. Károlyfalvi József lektor. A moderátor szerepét a szerző egyik leánya, Weninger Andrea töltötte be.

hangulatos konyvbemutato

A rendezvényen részt vett Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, és méltatta a kötetet és szerzőjét. Hangsúlyozta, hogy olyan asszonyokról olvashatunk a könyvben, akik hazánk viszontagságos történetét bátorságukkal, intelligenciájukkal, empátiájukkal, eltökéltségükkel és a történelem viharai közepette tanúsított helytállásukkal színesítették. A kötet alcíme: Női példaképek a magyar történelem évszázadaiból. Valamennyien találhatunk benne példaképet magunk számára.

 

hangulatos konyvbemutato

A rendezvényen a Pótszék Társulat két művésze lépett fel: Nyitrai Brigitta szép énekével tette hangulatossá az eseményt, Gulyás László pedig verset mondott nagy átéléssel. Köszönet nekik a szereplésért!

A falakon körben egy kiállítást láthattak a látogatók. A képeken a könyvben lévő szereplők színes rajzai voltak láthatóak. Antalffy Yvette ügyes keze készítette őket, és a budapesti Biró Family Nyomdában váltak véglegessé az alkotások. 

hangulatos konyvbemutato

A hangulatos könyvbemutató után a könyvtár kávézójában terített asztalok várták a vendégeket. Sütemény, pogácsa és ásványvíz mellett egy jót beszélgethettek. Itt lehetett vásárolni a könyvből is, illetve dedikáltatni a szerzővel. Sok kedves ismerős és barát tette tiszteletét a könyvbemutatón, amit ezúton is köszönünk!

Köszönet az önkormányzat támogatásáért, amellyel a könyv kiadásához hozzájárult! A vendéglátásban pedig oroszlánrésze volt a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületnek, valamint a Katona József Megyei Könyvtárnak. Hálásak vagyunk érte!

hangulatos konyvbemutato

 

Aki nem tudott eljönni a könyvbemutatóra, az is vásárolhat könyvet a következő elérhetőségeken jelezve ezt:

Weninger Endréné: 06-30-601 9246, e-mail: werzsi.werzsi@gmail.com – Lakcím: 6000 Kecskemét, Fazekas Mihály u. 18. I. 1. (A könyv ára 2.000 Ft.)

Szép ajándékötlet is névnapra, születésnapra, a következő nőnapra, karácsonyra! Munkahelyi vezetők kedves meglepetése lehet a dolgozóik számára.

 

Weninger Endréné

Fotók: Antalffy Yvette és Fuchs Alfonz

 

 

Hozzászólások