Társasjáték. Együtt hozzuk létre a csodát! szlogennel indul a 2019/2020-as évad a kecskeméti Katona József Színházban. 13 új bemutatóval, 9 különböző műfajjal és 4 játszóhellyel várjuk önöket! Nézzük meg!

JÚNIUS 21-IG TART AZ ELŐBÉRLETEZÉS

Az előbérletezés időszakában minden teljes árú ’5+1’ típusú bérletet és a gyermek- és családi bérletet is 10%-os kedvezménnyel lehet megváltani, kivételt képeznek a páholyok és a Katona József bérlet. A régi bérlők helyeit június 21-ig tartjuk. A legolcsóbb felnőtt bérlet már 6750 Ft-tól, a gyermekbérletek pedig 2300 Ft-tól elérhetőek. A szabad helyekre augusztus 21-től kezdi meg a Jegyiroda a bérletárusítást.

A MŰSOR

NAGYSZÍNHÁZ

A világhírre törekvő gyilkos asszonyokról szóló, fülbemászó slágerekben gazdag, Chicago című musicallel indul a színházi évad, amelyet Béres Attila állít színpadra, aki a korábbi években már többször rendezett közönségsikereket Kecskeméten.

A 2019-es év kerek évfordulója a rendszerváltozásnak, ebből az alkalomból kerül színre október 23-án díszbemutatóként Cseke Péter rendezésében Schwajda György Ballada a 301-es parcella bolondjáról címet viselő példázata.

A szilveszteri bemutató, egy a hollywoodi filmeseket is megihlető, édes-bús magyar klasszikus, az Illatszertár, amelyet a Mohácsi-testvérek átiratában élvezhet majd a kecskeméti közönség.

Továbbra is a Katona József Színházban és bérletben marad a Kecskemét City Balett bemutatója, amelyben az orosz lélek rezdülései elevenednek meg az Anna Karenina táncelőadás produkciójában, Barta Dóra rendezésében. Az előadás zenei gerincét Beethoven és Michael Nyman csodálatos szerzeményei szolgáltatják majd.

Bár a Katona József Színházban, azonban egy új és különleges játszóhelyen biztosítunk helyszínt egy különleges darabnak. Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból című színjátéka egy házasság évtizedeinek különböző stációit mutatja be, amelyet a színház legfelső emeleti erkélyfolyosóján mutatnak be Réczei Tamás rendezésében; exkluzív szándékkal, színészi jutalomjátékként, nem szokványos játékidőpontokkal, hogy egy új színt hozzunk a város kulturális életébe.

Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére bemutatója zárja a nagyszínházi premierek sorát. A világhírű regény és film színpadi változata remek színészi alakításokra ad majd alkalmat, egyben visszatérési lehetőséget a Kecskeméten sok sikert megélt rendezőnek, Bagó Bertalannak.

Gyermek és családi bérleteink első produkciójaként a mesés kelet világát hozza el az Aladdin és a csodalámpa, majd a Péter és a farkas izgalmas kalandjait ismerhetik meg a színházba érkezők, Réczei Tamás rendezésében. Most először előbérletezési akciót kínál a színház a családi- és gyermekbérletekre is: 10% kedvezmény jár június 21-ig!

KELEMEN LÁSZLÓ KAMARASZÍNHÁZ

A Kelemen László Kamaraszínházban három bemutatót tartanak: Szigligeti Ede Liliomfi című zenés népszínművét Kocsis Pál állítja színpadra. Ezt követően Andrew Bergman: Társasjáték New Yorkban című komédiáját láthatja a nagyérdemű, ahol egy New York-i, művészkörökben forgolódó házaspár gondtalan életébe pillanthatunk bele.

Betoppan hozzájuk a feleség nővére, Trudy és férje, Martin, akik közlik, hogy Buffalóba kell utazniuk, hogy botrányos életet élő lányukat jobb belátásra bírják. Fokozza a helyzetet, hogy a két nő anyja is a házba költözik, majd felbukkan egy világhírű festőművész…Komikumban nem lesz hiány!

Ifjúsági előadás készül az idősebb iskolás korosztály számára; Madách Imre: Az ember tragédiája „junior” címmel állítja színpadra a klasszikust Cseke Péter.

RUSZT JÓZSEF STÚDIÓ SZÍNHÁZ

A Ruszt József Stúdió Színház két bemutató helyszínéül szolgál a ’19/20-as évadban. Eugene O’Neill: Amerikai Elektra mítoszát a magyar színházi formanyelv egyik megújítója, Horváth Csaba állítja színre.

A második stúdió színházi bemutató, Elżbieta Chowaniec lengyel írónő drámája egy lengyelországi család négy generációjának női tagjairól szól majd Gardénia címmel Markó Róbert rendezésében.

Továbbra is műsoron marad a kultúrmisszióként vállalt és nagy sikerrel futó tantermi előadás, az Osztályelső; az előző évad operettdarabja, az Állami áruház, immár a nagyszínpadon, és a minden lélekre ható A pillangók szabadok színmű, a Ruszt Stúdió Színházban.