Beszélgessünk Hírös Kecskemétiekkel! A “Hírös kecskemétiek” című Pódiumbeszélgetés soron következő előadását rendezi meg 2018. április 23-án, hétfőn 18.00 órakor a Hírös Város Turisztikai Központ. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is három ismert  kecskeméti személyiség mesél pályájáról, sikereiről és terveiről a Hírös Város Turisztikai Központban, a régi Városi Mozi épületében.

Meghívott vendégek:

  • Dr. Jakkel Anna orvos

Dr. Jakkel Anna háziorvos Kecskeméten él. 1979-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Szinte megszakítás nélkül dolgozott azóta, körzeti orvosként, gyermekorvosként. Több szakvizsgát tett le sikeresen, legutóbb foglalkozás egészségügyből. Két felnőtt gyereke, három unokája van. Afrika  2010 óta visszavárja, az első missziós orvosi munka a kongói menekülttáborban meghatározta további életét. Hat alkalommal dolgozott trópusi országokban.

  • Sirkó László színész

Sirkó László a kecskeméti Katona József Színház örökös tagja, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett (2012), megyei Prima Primissima díjas (2007) színművésze. A pályát 1972-ben kezdte Kecskeméten Radó Vilmos vezetése alatt. A színháznak az óta is aktív tagja. Több mint 40 éve van a pályán, de nemcsak a színpadon mutatta meg tudását, hanem megalapította a Kecskeméti Színitanodát, melyben 17 évig tanított. Több tanítványa is a színészi pályát választotta. Két nagy lánya van (Anna és Eszter), akik mindketten a színészi pályát választották.

  • Szappanos István festőművész

A Kecskeméti Főiskola nyugalmazott tanszékvezető tanára. Kecskeméten született 1945. augusztus 22-én. 1968-ban végezte tanulmányait Szegeden, a Tanárképző Főiskolán, majd a Képzőművészeti Főiskola kísérleti tanárképző szakán és a JATE pedagógiai szakán is diplomát szerzett. Mesterei: Fischer Ernő, Winkler László és Cs. Pataj Mihály. 1968 óta tanít. A Kecskeméti Tanítóképző Főiskola tanszékvezető tanára 1977-től 2000-ig. Rendszeresen szerepel hazai és nemzetközi tárlatokon. A festészet műfajai közül olaj- és pasztelltechnikával dolgozik.

A pódiumbeszélgetés 2018. április  23-án 18 órakor kezdődik a Hírös Város Turisztikai Központban (egykori Városi Mozi). A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, jelezze az alábbi lehetőségek egyikén: info@hiroskozpont.hu, 76/501-176, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban (Kecskemét, Rákóczi u. 15.) 13:00 – 17:00-ig. Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

További információ ITT.

 

 

Hozzászólások