245 millió forint uniós és hazai támogatást nyert a kecskeméti önkormányzat a „Kecskemét Megyei Jogú Város hulladékgazdálkodásának fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című projekt keretében. A fejlesztésről sajtótájékoztató keretében számolt be dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

 

hulladekgazdalkodas

 

A kecskeméti hulladékgazdálkodás kielégítő ugyan, azonban a kevert települési hulladékok begyűjtéséhez használt eszközpark részben elöregedett, a kieső gépjárművek által keletkező kapacitáshiány megszüntetése saját forrásból nem lehetséges. A város elkötelezte magát a hulladékhierarchiának megfelelő helyes hulladékgazdálkodási gyakorlat mellett, házi komposztálók beszerzését is tervezi jelen projekt keretén belül, ezáltal a hulladékok keletkezésének megelőzése is hangsúlyosabb szerepet kap.

A projekt keretében beszerzendő eszközök: 3 darab kéttengelyes, egyenként 16 köbméteres  tömörítőlapos hulladékgyűjtő gépjármú, 2 darab, egyenként 30 köbméteres multiliftes konténer, 4000 darab házi komposztáló, 1 darab rakodógép és adapter.

 

hulladekgazdalkodas1

 

A beszerzéseket járatoptimalizálás és szemléletformálási kampány egészíti ki. A kampány keretében lakossági fórumok, az iskolákban ismeretterjesztő előadások lesznek. Az önkormányzat  a hulladékgazdálkodási közszolgáltató telephelyére és a hulladékválogató műbe szervez látogatásokat. A környezettudatosság erősítése, a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése  kiadványok és dedikált interaktív projekt honlap segítségével is zajlik majd.  

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ 

 

 

Hozzászólások