„Ha az ember sokáig vár valamire, akkor az a valami sokkal értékesebb lesz.” (Holly Goldberg Sloa)

Mindig megkönnyeztem a műsorát… Aki veszített már el otthont, vagy vágyódik arra, hogy a meglévőt szebbé tegye, esetleg a tönkrement dolgokat szeretné kicserélni, biztosan elérzékenyül „a nagy házátalakítás ” című tv-sorozat epizódjait látva, melyet a Viasat3–on láthattunk az elmúlt években. Nem csak a gyönyörű házak jelentenek élményt, hanem az a közvetlenség, összefogás, szeretet, ami árad Ty Pennington műsorvezető személyiségéből, munkatársaiból.

 

pennington2

 

Nagyon sok ember vágya, hogy legyen egy szép otthona, amihez sokszor egy élet munkája is kevés. Ty Pennington és csapata megvalósítja ezt 7 nap alatt. Mindig olyan családoknál, akik mögött már sok szenvedés, fájdalom van, akik tettek az embertársaikért, közösségükért, vagy éppen az azonos betegségben szenvedőkért.

Lehet, hogy „show”-szerűnek tűnik, amikor elindul a busz, de azt az örömöt, meglepetést, amit átélnek az emberek, semmi más nem tudja hitelesebben visszaadni, mint az arcokon lecsurgó könnyek, a kimondhatatlan öröm. Milyen jó dolog adni és látni a másik ember örömét! Tanuljuk meg ezt tőle, mert minket is nemesebbé, boldogabbá tesz.

 

pennington1

 

Ty Pennington 1964. október 18-án született a Georgiai Atlantában, egyetlen gyermekként. Édesanyja Yvonne Pennington, gyermekpszichológus. Édesapja, Jack asztalosmester volt. Az iskolában komoly nehézségekkel küzdött, egy interjúban elmondta, hogy nagyon rossz gyerek volt, nem is érti, hogy tudta az édesanyja felnevelni.

Színészkedett is, 2003-ban szerepelt a The Adventures Ociee Nash című filmben, 2004-ben Wild Card című tv-sorozatot vezette. 2005-ben nyolc másik tervezőtársával a BBC által megalkotta az Extreme Makeover: Home Edition-t, ami családok házát alakítja át 7 nap alatt.

 

pennington5

 

Amikor az ABC elkezdte fejleszteni a showt, mely átalakítja az arra méltó családok otthonát, Penningtont választották a nyolcfős tervezői csapat vezetőjének. Ty a műsorvezető és az egyik tervező is. 2005 januárjában átesett egy vakbélműtéten, de a lábadozás ideje alatt is nyomon követte az Extreme Makeover által végzett munkálatokat.

A Sears nevű céggel létrehozta a Ty Pennington Style márkát. 2003-ban kiadta első könyvét, ami a Ty’s Tricks: Home Repair Secrets Plus Cheap and Easy Projects to Transform Any Room címet viseli. 2007. május 15-én kiadta negyedéves magazinjának első részét, aminek a címe Ty Pennington Otthon. A magazinjában bemutatja a részvételt a többi jótékonysági szervezetekkel. Például járt Hawaiin és megismerkedett az Access Surf Hawaii nevű önkéntes csoporttal, amely segít a fogyatékos gyermekeknek megtanulni szörfözni és egyéb vízi sportokat játszani. Ty együtt töltötte a gyermekekkel, önkéntesekkel azt a napot.

 

pennington4

 

Részt vesz adománygyűjtőként az aranyérmes Mia Hamm által szervezett híres labdarúgó mérkőzésen is, csontvelő transzplantáción átesett betegek számára. Ty Pennington nyíltan beszélt több interjúban a betegségéről az ADHD (magyarul kb. hiperaktivitás) szindrómáról, amelyet gyógyszerrel is kellett kezelni.

Érdekességek Tyről:
Foglalkozása: ács, műsorvezető, modell
Kedvenc sportja: futball
Kedvence: a fűszeres, keleties konyha, pl. a thai ételek
A művészeti képzés mellett asztalosként is dolgozott. Atlantában járt egyetemre és művészeti képzésre, ahol grafikai dizájnt tanult. Élt egy ideig Németországban is, ezért az ottani kultúra és konyha is közel áll hozzá.

 

pennington3

 

A jótékonykodó műsorvezető a közönség segítségét kérte egy cserbenhagyó autós elfogásában. 10 ezer dollárt is felajánlott annak, aki bármilyen hasznos információt nyújt az elkövetőről. (Ty kollégájának családtagjával történt a tragédia.)

Extreme Makeover Home Edition-Ty Pennington – Ty Pennington hivatalos oldala, ahol naprakész információkat találunk a tevékenységeiről.

 

Lakatos Ilona