Kecskeméti asztaliteniszezők sikere: az NB I. legjobb nyolc csapata közé küzdötték magukat! – Győzelmet arattak a Kecskeméti Spartacus Sportkör  és Közösségi Tér II. asztaliteniszezői a Női Asztalitenisz NB-I. Dél-Keleti csoport csapatbajnoki mérkőzésein Orosházán 2020. február 8-9-én.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II. – ATSK SZEGED 8:2
Győztesek: Szvitacs Alexa 3, Márkus Enikő 3, Polónyi Nóra 1, és a Szvitacs/Márkus páros
A tavaszi szezon 2. fordulójában az NB-I. mezőnye Orosházára utazott a soron következő mérkőzései lejátszására. A szegediek az őszi fordulóhoz képest erősebb felállásban álltak asztalhoz. A Spari csapatában most Márkus is játék lehetőséghez jutott. Párosban Szvitacs-Márkus magabiztosan nyert. A csapatbajnoki mérkőzésen Polónyi betegséggel küszködve állt helyt. A végeredmény sima Kecskeméti sikert hozott.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II. – HUFBAU-AKKER Ambrus AA II. 8:2
Győztesek: Szvitacs Alexa 3, Márkus Enikő 2, Polónyi Nóra 2 és a Szvitacs/Márkus páros
Bács-Kiskun megyei rangadóként nyilvántartott mérkőzésen ősszel vereséget könyvelhettünk el. Most Márkus szerepeltetése komoly előnyt jelentett. Párosunk sima 3:0 győzelemmel kezdte meg a mérkőzést. Polónyi magabiztosan vágott vissza a Budapest Bajnokságon Müllertől a döntőben elszenvedett vereségért. Szvitacs Alexa magabiztosan hozta a 3 győzelmet, Márkus Enikő ugyan az utolsó meccsét döntőszettben elveszítette Valics Emese ellen, de egy pillanatig nem volt kétséges a Spari győzelme.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II. – PET BAU A.S.E Orosháza 6:4
Győztek: Szvitacs Alexa 3, Márkus Enikő 2 és a Szvitacs/Márkus páros
A hétvégén aratott két győztes meccs után esélyesként lépett fel a kecskeméti csapat az orosháziak ellen. A párosok sikeresen szerepeltek. Egyéniben Szvitacs nem hibázott, miközben fizikálisan, mentálisan nagyon megviselte a hétvégi sok mérkőzés. Márkus az elején nyerte a meccseit, majd az utolsó találkozón 3:2-re, döntő szett 11:13-ra vesztett Balohg Kyra ellen. Polonyi Nóra betegséggel küszködött, és neki csak győztes szettekre futotta erejéből.

Fodor Miklós edző: Az első napon mindenki jó játékkal nyerte meg a mérkőzéseit. Szvitacs Alexa bizonyította tudását, hiszen amikor asztalhoz állt, győztesen távozott. Polonyi betegen is példamutatóan és eredményesen küzdött. A második napon nehezebben jött össze a győzelem. Egyrészt azért, mert fáradtak  voltak játékosaink, másrészt a fiatal orosházi csapat nagyon nyerni akart.

A lényeg, hogy a csoportban első helyen végezve, a kecskeméti asztaliteniszezők bejutottak az NB I. legjobb 8 csapata közé. Gratulálunk a lányoknak, és reméljük, a dobogóig nincs megállás! Hajrá Spari!

 

(A Montázsmagazin ITT is írt a Spartacus Sportkörről.)