Zita és Árpád, a magyar nászutas kerékpárosok idén a karácsonnyal ünnepelték a 23 ezer kilométert, amelyet kerékpárjaikon Magyarországtól Új-Zélandig, 28 országot érintve tettek meg.

2011 júniusában, 1 héttel az esküvőjük után indultak el a világ körüli kerékpáros nászútra

A fiatal házaspár utazásának célja a világ és benne saját maguk felfedezése. A kitűzött 40 ezer kilométer teljesítése mellett szeretnék felhívni a figyelmet többek közt a család társadalomban betöltött szerepére, az emberek nemzettől, vallástól, anyagi helyzettől független, általános szeretetére és segítőkészségére.

A Bromo vulkán kráterében, Indonéziában


Útjuk során a családjuk és a barátaik hiányoznak nekik a legjobban, így az első külföldön töltött tél végi ünnep vegyes érzelmekkel telt. „Pakisztánban töltöttük az utunk első karácsonyát, ami nem volt könnyű. Mindkettőnknek ez volt az első, a szeretteinktől távol töltött ünnep. Egy szobanövényt díszítettünk fel kézzel festett díszekkel, ajándéknak pedig élelmiszereket vettünk, amelyeket használt újságpapírba csomagoltunk. Néhány apróságot leszámítva minden, amit egymásnak vettük, ehető volt. Egy percig sem bántuk ezeket a szerény ajándékokat, és nem csupán azért, mert szűk a büdzsénk. Számunkra nem az ajándékok a fontosak, hanem Jézus születését ünnepeljük. Ezt újságpapírba csomagolt tej és kenyér mellett is meg lehet tenni”– emlékezik vissza Zita.

23 000 kilométer után – egy wharenui, vagyis egy maori közösségi ház előtt Új-Zéland északi szigetén


2012-ben Vietnamban is kettesben töltötték a karácsonyt, idén azonban különleges örömben volt részük. Új-Zélandon élő magyar barátaik vendégszeretetét élvezték. „Azt hiszem, ennél távolabb már nem is lehettünk volna az otthonunktól, egy kicsit mégis olyan volt, mintha otthon lettünk volna. Ráadásul az internet segítségével, videotelefonos kapcsolaton a szeretteink is csatlakoztak hozzánk szenteste” – tette hozzá Árpád, akinek egy évtizedes álma valósult meg a rendhagyó nászúttal.

Indonéziában, Jáva szigetén 2000 méter magasan


Zita és Árpád fapados kalandjai nyomon követhetőek facebook oldalukon  vagy weboldalukon.

Karácsony Iszlamabadban


Fotók: 360fokbringa.hu

Szöveg: www.pr-reszleg.hu (Rózsár Lilian)

2013. december 29.