KALANDOS ŐSZI NAPKÖZI várja változatos programlehetőségekkel a kecskeméti diákokat a Hírös Agóra helyszínein. Ha tartalmas és biztonságos elfoglaltságot keres gyermekének az őszi szünetre, akkor válasszon a Hírös Agóra heti programjai közül. Akár egy-egy napra is csatlakozhat gyermeke a kalandokhoz!

oszi napkozi

Információk röviden a sietős szülőknek:

  • Általános napirend szerint 8-16 óráig tematikus szakmai és szabadidős programokkal töltjük el a napot. A szülők elfoglaltságára való tekintettel 7-8 és 16-17 óráig gyermekfelügyeletet biztosítunk.
  •  A részvételi díj tartalmazza a napi programokat és az ebédet.
  • Képzett és tapasztalt vezetőkkel valósítjuk meg a programokat.
  •  A tematika megengedi, hogy akár egy-egy nap résztvevője is lehet a gyermek.
  • A jelentkezés személyesen, a jelentkezési lap kitöltésével, a SZÜLŐI tájékoztató átvételével, aláírásával és a részvételi díj befizetésével történik.
  • Díja hétfőtől péntekig ugyanabban a csoportban: 20.000 Ft
    Díja naponta: 5000 Ft, tetszőleges csoportban, szabadon választva
– Kellő számú jelentkezés hiányában a lemondásról értesítjük a szülőket. Ez esetben a másik, megvalósuló csoportba át lehet jelentkezni vagy visszaadjuk a befizetett díjat.
–  A program ideje alatt történő lemondás (betegség, váratlan esemény) esetén a költségek levonásával, – vezetői döntés szerint – időarányosan, eredeti bizonylat alapján fizetjük vissza az esedékes díjat.
Pénztár nyitva tartás: Kulturális Központban hétköznapokon 14-19 óráig
Ifjúsági Otthonban hétköznapokon 10-13 óráig és 14-17 óráig
Telefon: 76/481-523 és 503-880

A következők választhatók az őszi napköziben:

1. MOZGÁSOS – JÁTÉKOS napközi 7-13 éveseknek
Zene, tánc, mozgás, kreativitást fejlesztő programok, biztonságos környezet, kiváló szakemberek, minden napra más-más kaland. Pl: Aerobik edzés. Játékos, mozgásos feladatok, csapatjátékok. Gerinc prevenciós gyakorlatok. Látogatás a Vízmű dombhoz, a sportpályák és erősítő, kardió gépek kipróbálása. Relaxációs gyakorlatok. Látogatás a FormaZona-ba. Latin zumba és a héten megismert mozgásformák átismétlése.

Amire szükség lesz: 4db buszjegy vagy bérlet. Sok folyadék, ha lehet, víz. Zárt sportcipő és akinek van otthon, 1 db polifom.
A program az időjárás függvényében változhat!
Vezeti: Novák Anikó és Gémes Tímea tánctanárok 70-603-4464-es és 30-591-7741
Információ: Nagy József, jozsef.nagy@hirosagora.hu

2. ÖNBIZALOMTURBÓ – Jobb agyféltekés kreatív rajzolás 8-13 éveseknek
Minden olyan gyereknek itt a helye, aki nem szeret – vagy úgy érzi – nem tud rajzolni, aki élvezi a rajzolás minden egyes pillanatát, aki szeretné fejleszteni rajztudását. Miket tanulunk? Új rajzolási technikákat, különleges árnyékolási technikákat, agyintegráló gyakorlatokat. Mit fejlesztünk? A szem-, kézkoordinációt, a koncentrációképességet a megfigyelést, a kézügyességet. A sikerélmény garantált!

Szakmai vezető: Sántáné Beke Anikó középiskolai rajztanár
Információ: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu

3. TEXTILCSODÁK – kreatív alkotás 6-12 éveseknek
Ha hiszed, ha nem, sok izgalmas dolgot Te magad is könnyedén elkészíthetsz, játszva megtanulhatsz varrni. Megmutatom a fortélyokat, beavatlak a rejtelmekbe! Mindennap újabb használati tárgyat, csodalényt, ékszert fogunk készíteni.
Szakmai vezető: Dobos Klára foltvarró
Információ: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu

4. NANBUDO 6-14 éveseknek
A Nanbudo tökéletesen alkalmazkodik a gyerekekhez. Ajánlott a fiatalok fizikai fejlesztésére, de mindenekfelett szellemük kihangsúlyozására, és azon értékek gyakorlatba történő áthelyezésére, melyeket tanít. A nanbudo szó jelentése: kapcsolat a természettel, pozitív energia, életerő.

Edzésprogram: az alaptechnikák, sok játékkal, tartás-, egyensúly-, koncentrációképesség javítása, jobb légzéstechnika elsajátítása, egészségmegőrzés, önkontroll és önfegyelem erősítése. Ezt délután szabadidős programok egészítik ki az őszi napközi során.

Szakmai vezetők: Nemcsik Szabolcs 1. Danos mester, a Magyar Nanbudo Szövetség Free Line Sportegyesületének edzésvezetője és Kecskés Dóra tanító, színjátszócsoport vezető
Információ: Zum Erika, erika.zum@hirosagora.hu

5. FELFEDEZŐ KALANDOK 8-12 éveseknek
Az egészséges életmód jegyében egészségmegőrzés, baleset-megelőzés, kirándulás, elsősegélynyújtás, akadályverseny sok-sok zenével, dallal.
Vezeti: Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt BKKM-i Szervezetének igazgatója és Fazekas István, a Mosolyra Hangolók Zenekar vezetője
Információ: Csizmadia Ilona, ilona.csizmadia@hirosagora.hu

6. „HETÉNYI ÉLMÉNYEK” – napközi 7-13 éveseknek
Ideje: október 26-án és október 27-én
Helyszíne: Hetényegyházi Közösségi Ház, Kossuth u. 83.
A gyerekek a kézműves foglalkozások mellett lovaskocsikáznak, járják a természetet, és kutyás bemutatón is részt vesznek az őszi napközi idején.
Információ: Mészáros Judit, judit.meszaros@hirosagora.hu

7. SAKK NAPKÖZI 6-12 éveseknek
Sport és tudomány együtt. Elméleti és gyakorlati sakkoktatásban részesülnek a gyerekek. A villámversenyeket, szimultánokat és logikai fejtörőket játékos szabadtéri foglalkozásokkal vezetjük le. Erre a programra jelentkezni e-mailen is lehet a jelentkezési lap küldésével a pal-imre@freemail.hu címre.
Szakmai vezető és információ: Pál Imre sakkedző, 70/280-7817,76/472-728

ŐSZI SZÜNETI MOZIAJÁNLAT

Október 26. 14.00 óra: Mulan
Színes, amerikai animációs kalandfilm, 120 perc
R. Niki Caro Sz. Donnie Yen, Yet Li

Október 27. 14.00 óra: Óriásláb – családi bevetés
belga-francia családi animációs film, 89 perc

Október 28. 14.00 óra: Yakari – A mozifilm
Színes, szinkronizált belga-francia-német animációs film, 82 perc

Október 29. 14.00 óra:  Álomépítők
Színes, szinkronizált, dán animációs kalandfilm, családi film, 80 perc

Október 30. 14.00 óra: Az elfeledett herceg
Színes, szinkronizált, francia-belga vígjáték, családi kalandfilm, 101 perc
R. Michel Hazanavicius Sz. Omar Sy, Bérénice Bejo

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

A vetítések kezdési időpontja 14 óra. Jegyár: 850 Ft

 

Programjaink előkészítésénél, a szervezésénél és a megvalósításakor az aktuális járványügyi szabályok és előírások szerint járunk el. Ezek betartását várjuk látogatóinktól, programjaink résztvevőitől is az őszi napközi ieje alatt.