A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége művészeti kiállítást szervez a 47-49-es villamosvonal belvárosi szakaszának 25 megállójába A gyönyörök kertje címmel. A Citylight plakátokon megjelenő, holland képzőművészek, fotóművészek és designerek által készített alkotások mindegyike Hollandia jelképét, a virágot ábrázolja valamilyen művészi formában és felfogásban.

villamosvonal
Holland virágcsodák képei a 47-49-es villamosvonal 25 megállójában 

Utasaink már megszokhatták, hogy időről-időre találkozhatnak a BKV területein különböző kulturális és művészeti projektekkel, koncertekkel, kiállításokkal. Ezúttal július 1. és 31. között a 47-49-es villamosvonal 25 megállójában a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége és a BKV villamosmegállóiban található Citylight plakáthelyek tulajdonosa, a JCDecaux Hungary együttműködésében látható művészeti plakátkiállítás. Virágmotívumot dolgoz fel számos alkotó és designer közreműködésével.

A BKV-tól nem áll távol az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések felkarolása, pártolása. A magunk eszközeivel mi is igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy – elsődleges feladatunk, a közösségi közlekedési szolgáltatás ellátása mellett – Budapest lakói és a fővárosban közlekedők számára kulturális értékeket is közvetítsünk, vagy tevékeny részesei legyünk ilyen akcióknak.

villamosvonal

Ezért is örülünk, hogy a mai napon induló kiállításnak köszönhetően egy hónapig virágba borulhatnak – még ha nem is a hagyományos értelemben – az egyik legtöbbek által használt villamosvonal megállói.

Reméljük, hogy az alkotások derűsebbé teszik majd utazásukat!

BKV Zrt.

 

Kapcsolódó cikkünk:

A BKV a kultúra szolgálatában – Irodalom Éjszakája 2021

 

Hozzászólások