A BKV Akácfa utcai székházának – a kívülállók számára ritkán látható – Egri termében az Irodalom Éjszakáján, június 23-án, 24-én, és 25-én este 19:00 és 23:00 óra között várjuk a látogatókat. E három estén 24 ország 25 szerzőjének művéből az Orlai Produkció, a Gólem Színház és az Egyéjszakás Kaland (alkalmi formáció) színészei olvasnak fel részleteket az érdeklődőknek.

a bkv

A felolvasásokra 19:00 és 23:00 óra között félóránként kerül sor. Az első estén, 23-án az előadást jeltolmács közvetíti a siketek és nagyothallók számára.

Június 23. ÉSZTORSZÁG – Maarja Kangro: Atroposz Opel Merivája – felolvas: Gombó Viola Lotti

Június 24. LENGYELORSZÁG – Andrzej Stasiuk: Hogyan lettem író? (Kísérlet szellemi önéletírásra) – felolvas: Bán Bálint

Június 25. PORTUGÁLIA – Gonçalo M. Tavares: Tanuljunk meg imádkozni a technika korában – felolvas: Zsótér Sándor

Az Irodalom Éjszakája világirodalmi sorozat 2016-ban indult útjára Magyarországon. Célja, hogy a különböző nemzetek irodalmi műveit hallgatva, a felolvasás nyújtotta élményen túl olyan ritkán látogatható, különleges helyszíneket is bemutasson a közönségnek, amelyek láttán nem feltétlenül az irodalom jut eszébe az embernek. Az idei három napos eseménynek – amely Erzsébetváros Önkormányzata és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. támogatásával valósulhat meg – Budapesten a VII. kerület ad otthont.

a bkv
Társaságunk, a BKV közlekedési szolgáltató szerepén túl mindenkor szívesen vállal kultúraközvetítő szerepet is.

legyen szó metrókoncertekről, vagy villamosszínházról, táncbemutatóról, vagy a magyar- és külföldi irodalmi alkotások sokféle módon történő népszerűsítéséről. Így bizonyára nem lepi meg a fővárosban élőket és az idelátogatókat, hogy örömmel látjuk vendégül a tavalyi online változat után újra élőben jelentkező Irodalom Éjszakája közönségét.

Látogassanak el hozzánk, jöjjenek, hallgassák meg a neves színészeket, akik segítenek bepillantani Észtország, Lengyelország és Portugália irodalmába!

További információ a rendezvényről 

 

A BKV-val kapcsolatos cikkünk

 

Hozzászólások