Láss, hallj, tapints, ízlelj! 2021. július 4-én második alkalommal indul útjára az Érezd Szombathelyt! elnevezésű városi rendezvénysorozat.


A tavalyi évben nagy népszerűségnek örvendő programok tárháza 2021-ben megháromszorozódott. A július elején induló és egészen október elejéig tartó 15 hetes rendezvénysorozat a helyi kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek példaértékű összefogásával valósul meg.

Az önkormányzat saját intézményei és gazdasági társaságai mellett a Szombathelyi Egyházmegye, az Ungaresca Táncegyüttes, két, 25 éves jubileumát ünneplő, a város arculatát aktívan alakító civil szervezet (Isis Bigband, Szombathelyi Kötélugró Klub), sőt magánvállalkozások is bekapcsolódtak a szervezésbe és a megvalósításba.

A közel 70 program, aminek a város 15 helyszíne ad otthont, garantáltan megdolgoztatja a látogatók érzékszerveit. Fülbemászó koncertek, szórakoztató mozifilm-vetítések, tudástárunkat bővítő tárlatvezetések, pezsdítő táncos rendezvények, kreativitásunkat beindító művészeti programok kavalkádja színesíti városunk életét a következő hónapokban.

A szervezők jó ideje azon dolgoznak, hogy a kulturális és közösségi eseményekre kiéhezett szombathelyiek ne érezzék meg a koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségeket. Ennek érdekében minden szervezet tudása legjavát adta a fesztiválhoz, ki a humán, ki a technikai erőforrást biztosítva tesz a rendezvénysorozat sikeréért.

Ennek köszönhetően minden hétvégén változatos és színvonalas kínálatból válogathatnak majd a kikapcsolódni vágyók.


Már tavaly, a program elindításakor is kiemelt szempont volt a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások megsegítése. Ez idén sincs másként. A fellépő művészek közel 80%-a szombathelyi, vagy Vas megyei kapcsolódással bír.

A programokon közreműködő vállalkozások szinte valamennyien helybéliek, a Kereskedelmi és Iparkamarával történő együttműködés eredményeként pedig a vendéglátás területén is a szombathelyi térségben tevékenykedők élveznek prioritást.

A pandémia miatt sokáig bizonytalan feltételek között zajlott a rendezvényszervezés, emiatt ragaszkodtunk városunk azon helyszíneihez, ahol biztosítani tudjuk a járványügyi szabályok előírásoknak megfelelő betartását, a városlakók egészségének megőrzését.

A programsorozatot az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt Bábszínház, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Weöres Sándor Színház közös gondolkodása, valamint Szombathely MJV Önkormányzata támogatása teszi lehetővé.

A következő három hónapra tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy végre igazán „Érezd Szombathelyt!”

A részletes program ezen a felületen érhető el.

forrás: Savaria Turizmus Nonprofit Kft.

 

Szombathelyi témájú cikkünket itt olvashatja.