Koszticsák Szilárd, az MTI fotóriportere önkéntes munka keretében több hónapot töltött el a Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályon és a Démétér Házban, ahol megörökítette tapasztalatait. Az ezt bemutató fotókiállítás országos körútra indult, ennek keretében nyílt kiállítás március 24-én a pécsi Művészetek és Irodalom Házában, Ilyen a box címmel.


A Démétér Alapítvány a vérképzőrendszeri daganatos megbetegedésben szenvedő és immunhiányos gyerekeknek, ezen belül a vérképző őssejt-transzplantáción átesett gyerekek gyógyulásában nyújt hatékony segítséget. Otthont és támogatást biztosít a szülőknek, hogy gyermekük hosszú hónapokig tartó gyógyulása alatt mindvégig együtt lehessen a család. A gyerekek számára olyan gyógyító, terápiás foglalkozásokat tesz elérhetővé, amik színes kuckóvá varázsolják az aprócska kórtermet és a steril szobát.

A Démétér Alapítvány abban is segít, hogy a gyógyuló gyerekek ne rekedjenek ki a társadalomból, tudják, hogy a betegségük idején is vannak osztálytársaik, barátaik, akikre számíthatnak. Az alapítványról és a támogatási lehetőségekről az alábbi oldalon találhatók információk: www.demeterhaz.hu

A 33 fekete-fehér képet bemutató tárlat megtekinthető április 29-ig. A fotók segítségével a Démétér Ház bővítésének fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Nyitvatartás: hétfő–péntek 10.00–18.00. Az intézmény hétvégén kizárólag rendezvények alkalmával tart nyitva, így a kiállítótér is csak rendezvényi napokon látogatható!

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

 

Hozzászólások